Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ARISTON: Livrarile din Europa au sporit cu peste 52% in primele noua luni ale anului
ARISTON: Livrarile din Europa au sporit cu peste 52% in primele noua luni ale anului
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Ovidiu Stefanescu 28 Dec 2023 06:00
Grupul italian Ariston a anuntat pentru primele noua luni din 2023 vanzari nete de 2,287 miliarde euro, ceea ce constituie o majorare de 32,6% fata de perioada similara a exercitiului financiar precedent. Veniturile operationale ajustate au fost de 227 milioane euro, cu 62,8% mai mari comparativ cu perioada de referinta. Pe segmentul solutiilor de confort termic, incasarile au crescut cu 35,6%, pana la 2,15 miliarde euro. Din punct de vedere geografic, livrarile din Europa au cumulat 1,7 miliarde euro, fiind cu 52,2% mai mari in raport cu anul anterior. Profitul inainte de impozitare s-a plasat la 206 milioane de euro, iar fluxul liber de numerar a fost de -31 milioane euro, in crestere de la nivelul de -62 milioane euro, consemnat in primele noua luni ale anului precedent. Datoria neta a totalizat 704 milioane de euro, ca urmare a incasarilor pentru achizitia Wolf-Brink (fosta „CENTROTEC Climate Systems”), a platii dividendelor si a majorarii sezoniere a capitalului net de lucru. Conducerea companiei s-a declasat multumita sa vada majorarile actuale ale vanzarilor si profitabilitatii, generate inclusiv datorita rezultatelor excelente ale noii afaceri Wolf-Brink. Acest lucru asigura o pozitie buna companiei pe termen lung, intr-un moment in care pietele europene sunt extrem de volatile, deoarece cadrele de reglementare si cererea se adapteaza accelerat la exigentele in materie de sustenabilitate. Ariston Group ofere solutii competitive din surse regenerabile, hibride si eficiente din punct de vedere energetic in intreaga lume, nu doar pentru incalzire, ci si pentru tratarea apei calde si a aerului. Referitor la trimestrul al treilea, compania a beneficiat de un impuls prelungit puternic in Germania si alte piete din Europa Centrala, demonstrandu-si capacitatea de a creste marjele, in timp ce continua sa investeasca pentru viitor, in pofida provocarilor pe unele piete-cheie, in special Italia.
 
***
Ariston Group este un competitor global major pe segmentul de solutii sustenabile pentru sisteme ACM si de incalzire, componente si arzatoare. Grupul asiguraa o gama completa de produse, solutii si servicii, in principal sub marcile globale Ariston, ELCO si Wolf si opereaza, de asemenea, sub marci emblematice precum Calorex, NTI, HTP, Chaffoteaux, ATAG, Brink, Chromagen, Racold si Thermowatt, respectiv Ecoflam.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
SSAB
MAKITA
konsent
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE
concelex
quadratum
ness project
ERBASU CONSTRUCT
noark
viarom
Arduro
strabag nivel 1
Acvatot 2019
siniat
SIGM
CDS
EDIT-Structural
Ubitech
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander