Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ARISTON vrea sa fie lider in tranzitie tehnologica si solutii de energie regenerabila
ARISTON vrea sa fie lider in tranzitie tehnologica si solutii de energie regenerabila
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Ovidiu Stefanescu 07 Mar 2024 06:00
In anul fiscal 2023, Ariston a realizat incasari nete de 3,092 miliarde euro, reprezentand o majorare de 30% comparativ cu exercitiul financiar precedent. Veniturile operationale ajustate au cumulat 314 milioane de euro, fiind la randul lor mai mari cu 41,2% fata de cele din 2022. In aceste conditii, profitul net a sporit cu 36,3% pana la 191 milioane de euro, iar fluxul liber de numerar s-a plasat la 112 milioane de euro, fata de 32 milioane de euro, in perioada de referinta. In ceea ce priveste datorie neta, aceasta s-a mentinut la 611 milioane de euro, in urma cheltuielilor ocazionate de achizitia Wolf & Brink, a platilor de dividende si a rascumpararii de actiuni. Conducerea companiei a subliniat ca, de la intrarea pe piata de valori mobiliare, Ariston Group aproape ca si-a dublat atat veniturile nete, cat si EBIT ajustat. In 2023, pe fondul unor conditii de piata contrastante, s-a obtinut o performanta solida. Obiectivul central ramane acela de a aduce confort durabil pentru utilizatori, concomitent acordand o atentie deosebita cresterii organice, ce va fi asigurata prin oportunitati valoroase de fuziuni si achizitii strategice. In prezent, Germania este cea mai mare piata de desfacere a produselor Ariston, reprezentand aproximativ 25% din veniturile nete, iar aceasta tara a fost motorul performantei din ultimul an. In pofida semnelor de volatilitate a pietelor europene, in special in prima jumatate a lui 2024, expertii grupului italian mizeaza pe o crestere pe termen mediu, propunandu-si sa devina lider in tranzitia tehnologica si in domeniul energiei regenerabile, creand inclusiv valoare pentru actionari. 
 
***
Ariston Group este un competitor global major pe segmentul de solutii sustenabile pentru sisteme ACM si de incalzire, componente si arzatoare. Grupul asiguraa o gama completa de produse, solutii si servicii, in principal sub marcile globale Ariston, ELCO si Wolf si opereaza, de asemenea, sub marci emblematice precum Calorex, NTI, HTP, Chaffoteaux, ATAG, Brink, Chromagen, Racold si Thermowatt, respectiv Ecoflam.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
konsent
theda mar
ness project
strabag nivel 1
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
CDS
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
concelex
viarom
noark
EDIT-Structural
rigips
quadratum
leviatan

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander