Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ATREA: Majorare de 54% a afacerilor in 2020 si estimari favorabile pentru 2021
ATREA: Majorare de 54% a afacerilor in 2020 si estimari favorabile pentru 2021
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 29 Apr 2021 06:34
Atrea, producator de sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 1,7 milioane de euro, in crestere cu 54% fata de 2019.
"In ciuda situatie grave, atat sanitare cat si economice, cu care se confrunta tara noastra, in continuare inca mai exista investitii semnificative. Acest lucru se vede, spre exemplu, in evolutia sectorului de constructii care este in creste, aat in sectorul privat cat si in zona publica. Astfel, in 2020, am reusit o crestere de 54% fata de anul precedent. Este un rezultat foarte bun, obtinut in conditii atipice, cu eforturi din partea intregii echipe. Atrea a livrat solutiile sale in cadrul unor proiecte precum Stadionul Giulesti, Stadionul Arcul de Trimf, numeroase licee, scoli si gradinite", a declarat Dorin Salamac, director general la Atrea Romania.
Pentru 2021, Atrea tinteste o crestere a afacerilor cu 25%.
"Este necesar sa tinem cont de contextul economic, dominat in continuare de incertitudini privind solutionarea crizei provocate de Covid19, dar si de avansul altor sectoare economice. Astfel, nu este foarte usor de previzionat evolutia pentru anul viitor. Pe baza cifrelor si a scenariului actual, preconizam o crestere de 25 % a cifrei de afaceri si in continuare ne asteptam la o crestere a pietei pe zona proiectelor publice si casnice", a precizat Dorin Salamac.
 
Scolile, tot mai interesate de sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura Atrea
Pandemia a accentuat necesitatea instalarii unui sistem de ventilatie, acestea fiind si recomandate de catre specialistii din domeniul medical. Solutiile Atrea reduc gradul de transmitere al virusurilor in interior cu pana la 80%, aerisind in permanenta spatiul inchis. In acelasi timp caldura este recuperata in proportie de 90% si folosita pentru a incalzi aerul introdus.
"Scolile au inceput sa arate un interes crescut pentru aceste sisteme. Majoritatea unitatilor de invatamant unde am furnizat produsele noastre sunt in Bucuresti, insa am avut o serie de lucrari si in Oradea, Cluj sau Harghita", mai spune Dorin Salamac.
 
Crestere conistenta pe solutiile rezidentiale datorita maturizarii pietei
Totodata, actualul context a avut un impact consistent asupra pietei echipamentelor de ventilatie, in special sectorul HORECA, sector care a inregistrat o stagnare in ultimul an.
"In ceea ce priveste sectorul rezidential, am inregistrat o crestere de 50% care a venit dintr-o maturizare a pietei. Romanii au inceput sa constientizeze necesitatea instalarii unui astfel de sistem, mai ales in cazul constructiilor noi care sunt foarte bine termoizolate. Aat din partea befeciarilor finali, cat si din partea dezvoltatorilor se manifesta un interes crescut si fata de eficientizarea costurilor, Atrea fiind un sistem care in urma instalarii lui creste gradul de eficienta energetica si implicit realizeaza o economie importanta de resurse pe partea de consum casnic. De asemenea, am inregistrat o crestere consistenta a cererii de modele aparate de venitilatie care au inglobate si solutii de racire, astfel ca pentru perioada veri nu mai este nevoie de folosirea aerului conditionat traditional", explica Dorin Salamac.
***
Compania Atrea este lider pe piata locala si europeana in producerea si instalarea de sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, pentru zona industriala, comerciala, rezidentiala si horeca. Toate echipamentele sunt produse in fabricile companiei din Cehia, avand la baza inovatii si brevete proprii de 30 de ani. Sistemele sunt concepute pentru a reduce pierderile de energie ale constructiilor, prin aportul de aer curat in incinte, la aceeasi temperatura cu aerul viciat evacuate. Atrea Romania a fost infiintata in urma cu 6 ani, in prezent fiind una dintre cele mai dinamice companii din piata care livreaza si instaleaza echipamente de ventilatie cu recuperare de caldura.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
CDS
strabag nivel 1
MAKITA
noark
Acvatot 2019
concelex
quadratum
rigips
EDIT-Structural
leviatan
siniat
Ubitech
viarom
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander