Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - DAIKIN: Vanzari in crestere in 2020 si perspective de majorare pentru anul in curs
DAIKIN: Vanzari in crestere in 2020 si perspective de majorare pentru anul in curs
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 02 Apr 2021 06:14
Piata locala de HVAC si-a continuat in 2020 cresterea din ultimii ani, o contributie relevanta la aceste rezultate favorabile avand-o activitatea intensa din sectorul constructiilor, in contextul in care santierele nu s-au inchis in perioada de carantina. Adoptarea in masa a muncii la distanta a generat nevoia de investitii in optimizarea spatiilor de lucru si sporirea gradului de confort din locuinte, sistemele de incalzire, climatizare si purificare a aerului aflandu-se in topul preferintelor de cumparare ale romanilor, potrivit opiniei lui Daniel Vasile, managing director Daikin Romania.
"Pentru anul in curs, estimam o evolutie similara celei din 2020, cu un avans pe segmentul pompelor de caldura, care reprezinta o tendinta din ce in ce mai des intalnita pe piata locala, precum si o crestere pe zona purificatoarelor de aer - echipamente tot mai solicitate pe plan autohton. Desi atipic, 2020 a adus rezultate favorabile, in linie cu estimarile initiale", a declarat reprezentantul Daikin Romania.
In primele 10 luni ale anului fiscal 2020-2021, care se incheie la 31 martie, compania a raportat un avans de 5% al cifrei de afaceri, comparativ cu perioada de referinta, iar pentru 2021, conducerea companiei mizeaza pe cresterea volumului activitatii in sectorul constructiilor si pe revenirea investitiilor in proiecte noi.
Activitatea sustinuta a Daikin este vizibila si in proiectele derulate.
In ultima perioada, compania a colaborat cu Fashion House, pentru noul lor centru din Cernica, unde a livrat deja 54 de sisteme VRV, cu o putere totala de 1,5 MW, aferente primei faze de dezvoltare. "Vorbim despre o suprafata de 8.000 mp, pentru care am oferit o solutie completa, menita sa raspunda nevoilor clientului atat pe segmentul de incalzire, cat si pe segmentele de racire si ventilatie", precizeaza Daniel Vasile.
De asemenea, compania a livrat echipamente (145 de unitati exterioare si 812 interioare, precum si un numar de 6 centrale de tratare a aerului) la doua noi cladiri sustenabile de birouri (certificate BREEAM Excellent) din complexul Sema Park (Oslo si Londra).
"In ultimii ani ne-am dezvoltat foarte mult si ne dorim sa continuam pe acelasi trend. Lansarile de noi produse si tehnologii inovatoare, adaugarea de servicii complexe si dezvoltarea continua a retelei de parteneri Daikin ne-au securizat pozitia de lider de piata, iar aceasta titulatura vine la pachet cu o mare responsabilitate fata de consumatori", mai spune managerul Daikin Romania.
In perioada urmatoare, compania are in plan majorarea investitiilor in segmentul de cercetare si dezvoltare, unde recent a testat si confirmat eficienta tehnologiei Flash Streamer, patentata Daikin, in inactivarea particulelor noului coronavirus, cu rezultatele excelente de laborator. Astfel, in cadrul testelor, dupa o perioada de iradiere de trei ore, Flash Streamer a reusit sa inactiveze peste 99,9% dintre particulele de virus.
De asemenea, grupul va continua sa investeasca resurse in sesiuni de training si cursuri pentru a mentine cel mai inalt grad de cunostinte in domeniu atat pentru echipa companiei, cat si pentru intreaga retea de parteneri.
"Suntem o organizatie responsabila, promovam in mod activ solutii sustenabile si acordam o atentie deosebita mediului inconjurator, iar eforturile noastre sunt concentrate catre educarea pietei de profil din Romania si facilitarea tranzitiei catre produse ecologice, eficiente din punct de verere energetic si generatoare de beneficii multiple. Reducerea amprentei de carbon este una dintre directiile noastre strategice la nivel de grup si in urmatorii ani ne vom focaliza atentia pe activitatea de reciclare a agentilor frigorifici", a precizat Daniel Vasile.
***
Daikin Europe N.V., din care face parte si Daikin Romania, este o filiala detinuta in totalitate de Daikin Industries Limited si un important producator european de aparate de aer conditionat, sisteme de incalzire si echipamente frigorifice, cu aproximativ 7.000 de angajati in toata Europa si fabrici importante in Belgia, Republica Ceha, Germania, Italia, Turcia si Marea Britanie. Cu o experienta de peste 90 de ani in proiectarea si fabricarea tehnologiilor de incalzire si racire, Daikin este lider de piata in tehnologia pompelor de caldura.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulgamma_2021TERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
hilti
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
hidroplasto
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere