Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - FRIGOTEHNICA mizeaza pe o crestere de 10% afacerilor, in pofida Covid-19
FRIGOTEHNICA mizeaza pe o crestere de 10% afacerilor, in pofida Covid-19
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Stelian DINCA 07 Apr 2020 13:36
Frigotehnica, liderul national in industria frigului comercial si industrial, continua sa isi consolideze pozitia pe piata din Romania si nu doar. Companie detinuta de ROCA Investments, Frigotehnica isi propune ca in 2020 sa sustina tendinta crescatoare a ultimilor ani si mizeaza in strategia sa de dezvoltare pe directa legatura dintre industria frigului si cea alimentara, domeniu care se pastreaza stabil si profitabil chiar si in contextul pandemiei COVID-19.
In timp ce majoritatea companiilor romanesti sunt afectate deja de criza, planurile setate de Frigotehnica pentru 2020 raman neschimbate, iar ambitia furnizorului de frig este duca mai departe demersurile de crestere regionala incepute deja prin demararea operatiunilor pe piata din Ungaria si consolidarea prezentei din Bulgaria si Ucraina. Rezultatele record atinse in 2019, cand compania a inregistrat un profit net de 1,9 MIL EUR, cu 7,4% mai mare fata de 2018, se datoreaza restructurarii financiare si operationale facute cu succes de catre ROCA Investments si profesionalismului angajatilor Frigotehnica.
„Vom merge contra curentului si tintim sa depasim performantele din ultimii ani. Suntem pregatiti sa o facem. Pentru anul in curs avem bugetata o crestere a cifrei de afaceri cu peste 10% si suntem increzatori in capacitatea companiei sa depaseasca, pentru prima data, bariera de 2 MIL EUR profit net. Mizam pentru atingerea acestor obiective pe know-how-ul si pasiunea echipei exceptionale pe care o avem alaturi, care a depasit 200 de persoane si continua sa creasca”, a declarat Adrian Neacsu, CEO Frigotehnica.
Dupa preluarea de catre ROCA Investments, in 2018, Frigotehnica a raportat cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani. Tot sub sustinerea ROCA Investments, Frigotehnica a inregistrat si in 2019 rezultate pozitive pe toate palierele financiare: o cifra de afaceri de 25,4 MIL EUR, surclasandu-si castigurile din 2018 cu 3%, si o EBITDA de 2,3 MIL EUR care se traduce intr-o crestere spectaculoasa de 14%.
„Ascensiunea Frigotehnica din ultimii doi ani este rezultatul masurilor de restructurare operationala implementate dupa preluarea companiei de catre ROCA Investments. Mai mult, in aceste momente de incertitudine generala si de adaptare la noua realitate economica, redescoperim importanta acestui domeniu de activitate, a serviciilor legate de conservarea si pastrarea hranei. Daca am inteles ca mancarea este o prioritate, pastrarea la rece este urmatoarea conditie de baza. Felicitam intreaga echipa Frigotehnica pentru ambitia si spiritul lor de a fi cei mai buni si a descoperi mereu lucruri noi”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.
Odata cu reconfirmarea pozitiei de lider in piata solutiilor de frig din Romania, Frigotehnica si-a validat din nou si statutul de companie inovatoare si perseverenta. Pentru clientii sai, retaileri de calibru international, Frigotehnica a construit si modernizat peste 250 de magazine doar in Romania. La acestea se adauga peste 30 de proiecte in afara tarii si aproximativ 20 de proiecte industriale.
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
leviatan
BogArt
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
viarom
konsent
quadratum
SSAB
concelex
ness project
Acvatot 2019
MAKITA
noark
siniat
Arduro
CDS
rigips
strabag nivel 1
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander