Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - High Tech Clima SA, membra CEZ, ramane activa pe piata locala de instalatii
High Tech Clima SA, membra CEZ, ramane activa pe piata locala de instalatii
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 15 Ian 2021 06:41
La inceputul anului 2021, Comisia Europeana a aprobat tranzactia prin care grupul de origine ceha CEZ vinde activele din Romania catre Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA). Pentru a fi incheiata, tranzactia are nevoie si de aprobarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Totusi, grupul CEZ va ramane activ in Romania prin diviziile de tranzactionare a energiei (CEZ Trade) si de furnizare de servicii ESCO (High Tech Clima SA).
"In ultimii doi ani, CEZ a initiat procesul de tranzitie a High Tech Clima de la o companie HVAC la un furnizor integrat de instalatii mecanice si electrice. Avand sustinerea companiilor partenere din Elevion Group, aflate in Germania, Italia, Polonia si Republica Ceha, compania este pregatita sa realizeze orice tip de proiect, de la cele mici la cele de anvergura, de la simplu HVAC la instalatii foarte complexe, incluzand sisteme de automatizare si BMS (Battery Management System)", informeaza un comunicat CEZ.
Totodata, potrivit grupului ceh, in ceea ce priveste High Tech Clima, anul 2021 aduce cateva noutati care vizeaza consolidarea pozitiei deja securizate in randul liderilor de piata si dezvoltarea de noi domenii de afaceri.
"High Tech Clima este pregatita sa abordeze, pe langa lucrarile mecanice clasice, toate tipurile de proiecte de instalatii care implica: generarea energie din surse RES (Rezonanta Electronica de Spin) si de inalta eficienta, lucrari de automatizare, instalatii mecanice si electrice. Pregatirea echipei, impreuna cu experienta internationala, asigura succesul proiectelor si increderea clientilor in obtinerea celor mai noi solutii", se mai precizeaza in document.
Incepand cu luna ianuarie 2021, High Tech Clima are si o noua echipa de management, condusa de Liviu Gavrila din functia de CEO si Presedinte al Directoratului (responsabil inca din 2015 cu implementarea strategiei de servicii energetice locale CEZ). Compania va continua sa beneficieze de sprijinul lui Paul Marinescu, unul dintre cei doi fosti actionari, care, din functia detinuta in cadrul Consiliului de Supraveghere va asigura, pe langa implicarea in dezvoltarea noilor zone de afaceri, continuarea parteneriatelor traditionale.
Una din directiile strategice ale High Tech Clima este reprezentata, in perioada urmatoare, de noi achizitii, pentru consolidarea si extinderea capacitatilor locale.
"Elevion Group va fi platforma internationala, din care face parte si High Tech Clima, responsabila cu punerea in aplicare a masurilor de eficienta energetica si noi tehnologii impuse pentru beneficiarii pan-europeni. Pe langa acestea, structura optimizata si flexibila va permite companiei sa se adapteze la contextul pietei prezente si viitoare", mai arata reprezentantii CEZ.
***
High Tech Clima detine un efectiv de peste 100 de persoane implicate direct in executia proiectelor, avand capacitatea de a implementa proiecte energetice cu o valoare de pana la 20 de milioane de euro, de la furnizor de servicii, la antreprenor general MEP. In cadrul departamentelor Tehnic si de Ofertare, compania mai are alti 20 de angajati, care asigura viabilitatea pe termen lung a proiectelor implementate si conformarea cu standardele europene.
In 2019, compania a realizat o cifra de afaceri de aproape 95 milioane de lei, in crestere cu 45% fata de nivelul din 2018, cu o marja de profit de 6,7%.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
strabag nivel 1
EDIT-Structural
Arduro
BogArt
SIGM
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
MAKITA
quadratum
theda mar
siniat
concelex
viarom
Ubitech
ness project
konsent
CONCEPT STRUCTURE
CDS
SSAB
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander