Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - LINDAB: Crestere importanta a afacerilor pe segmentul de ventilatii
LINDAB: Crestere importanta a afacerilor pe segmentul de ventilatii
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 10 Mai 2017 10:46
Vanzarile producatorului suedez de profile metalice si sisteme pentru ventilatii - Lindab au crescut cu 6% in primul trimestru al acestui an, pana la 1,85 miliarde coroane suedeze (SEK) - echivalentul a circa 191 milioane de euro. Profitul operational din intervalul analizat s-a majorat cu 13%, la 79 milioane SEK (8,2 milioane de euro).
"Pentru al 14-lea trimestru consecutiv, Lindab si-a crescut vanzarile comparativ cu perioadele similare din anii precedenti. Divizia de produse si solutii (Products & Solutions) si-a continuat traiectoria pozitiva, cu o evolutie organica de 10%, in timp ce pe segmentul de sisteme pentru cladiri (Building Systems) s-a raportat un trimestru mai slab, cu un trend negativ al vanzarilor. In pofida performantelor scazute ale acestei divizii, profitul operational al grupului s-a majorat cu 13% si castigurile pe actiune au crescut cu 31%, la 0,55 SEK", a declarat Anders Berg, CEO al grupului Lindab.
Conform raportului trimestrial al companiei, vanzarile diviziei de produse si solutii, ce include sistemele de ventilatii si elemente conexe, au crescut cu 11% in intervalul analizat, in timp ce profitul operational aferent acestui segment s-a majorat cu peste 50%. Cele mai importante evolutii au fost inregistrate in Irlanda, Ungaria, Suedia si Danemarca.
Cifra de afaceri a diviziei de sisteme pentru cladiri, ce include profilele metalice si structurile pentru constructii, s-a diminuat cu 27% in primele trei luni ale anului in curs, in special ca urmare a reducerii volumelor de livrari, in timp ce cotatia ridicata a otelului a pus presiuni suplimentare asupra marjelor de profitabilitate.
***
Grupul Lindab este prezent in Romania din anul 1994 si dezvolta produse si solutii complete pentru constructii, avand sediul in Stefanestii de Jos (judetul Ilfov) si un punct de lucru in Cluj-Napoca. Societatea lucreaza, in medie, cu 95 de angajati si a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de peste 16 milioane de euro. In 2016, Lindab Romania a raportat o crestere de 20% a afacerilor pe segmentul de ventilatii, evolutie estimata a se mentine si in 2017. Anul trecut, societatea a furnizat sisteme de ventilatii pentru unitatile de productie Delonghi - Cluj, Emerson - Oradea si Michelin - Zalau.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
ness project
Ubitech
konsent
ERBASU CONSTRUCT
noark
leviatan
siniat
MAKITA
strabag nivel 1
CDS
EDIT-Structural
viarom
SSAB
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
quadratum
SIGM
Acvatot 2019
rigips
theda mar

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander