Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - LINDAB Romania va continua investitiile in cresterea capacitatilor de productie
LINDAB Romania va continua investitiile in cresterea capacitatilor de productie
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 21 Apr 2023 06:20
Grupul Lindab, care produce si promoveaza produse si solutii moderne pentru constructii civile & industriale si sisteme de ventilatii pentru un climat interior imbunatatit, are in plan majorarea capacitatii de productie din Romania, pe segmentul acoperisurilor metalice, precum si dezvoltarea pe piata sistemelor de ventilatie rezidentiala, segment aflat la inceput de drum la noi in tara. Pentru industria HVAC, Lindab furnizeaza sisteme complete de ventilatilare si climatizare dezvoltate in laboratoare de cercetare, la standarde ridicate.
"Daca pana acum eram renumiti mai ales pentru sistemele de tubulaturi si fitinguri cu garnitura din gama Ventilation Products si prin gama completa de difuzoare, grile, anemostate, atenuatoare de zgomot si grinzi de racire din gama Indoor Climate Solutions, suntem astazi o companie care ofera solutii complete de ventilatii cu produse din portofoliul propriu, pe langa gamele mentionate dispunand si de centrale de tratare aer, sisteme de desfumare si protectie la foc sau difuzoare pentru camere curate. Toate produsele si solutiile noastre sunt documentate si calculate prin intermediul deja consacratelor solutii IT, cum ar fi programul de proiectare CADvent, platforma online lindQST sau aplicatia pentru dispozitive mobile Vent Tools", a declarat Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania.
Printre proiectele recente in care s-au instalat produse/ solutii de ventilare si climatizare Lindab sunt fabricile La Lorraine, Bosch, Ursus, Sennheiser, Autoliv IRO, IFM, Riverside, dar si multe unitati medicale. 
Potrivit datelor de pe piata locala de HVAC, perspectivele din acest domeniu se mentin pozitive. 
"Piata de instalatii, climatizare, ventilare si alte echipamente specifice (HVAC) a fost in crestere in 2022 fata de anul precedent. Trendul este ascendent si Lindab se bucura ca joaca deja un rol important in proiecte specifice, indiferent de dimensiune si de solutiile cerute de clienti. 2022 a fost etichetat drept ultimul an pandemic, afectat de razboi si restrictii bancare. Daca in aceste conditii «vitrege» piata a crescut, sa ne asteptam in 2023 la rezultate mai mult decat bune", a precizat managerul Lindab Romania.
 
 
Exigentele NZEB si PNRR vor sustine piata de ventilatii, in anii urmatori
In perioada urmatoare, piata de instalatii HVAC din Romania se va dezvolta sub influenta constrangerilor legislative din domeniu, dar si a celor financiare.
"Mi-ar placea sa vad ca preocuparea pentru sustenabilitate isi va pune amprenta pe dezvoltarea pietei, dar in viitorul apropiat aceasta nu va contribui semnificativ. Exista o prevedere conform careia o constructie noua, proiectata incepand din anul 2021, trebuie sa aiba consum de energie aproape zero (NZEB), doar ca pana acum nu exista metodologia necesara de calcul, in Romania. La 17 ianuarie 2023 a aparut in Monitorul Oficial nr. 46 Ordinul MDLPA nr. 16/2023 pentru aprobarea reglementarii tehnice «Metodologie de calcul al performantei energetice a cladirilor, indicativ Mc 001-2022», acum exista metodologie de calcul si, deci, toate cladirile noi (sau cele reabilitate energetic) trebuie sa fie NZEB, ceea ce aproape sigur ca va presupune sa aiba si instalatii de ventilare cu recuperare de caldura. Dar se pare ca la cladirile rezidentiale si acum ar fi doar cu titlu de recomandare. Aceasta interpretare lasa loc de ocolire si, practic, anuleaza prevederile", a explicat Andrei Sulyok.
Potrivit managerului, sunt doua directii clare care ar determina o dezvoltare importanta pe piata de HVAC in 2023 si in anii urmatori: aplicarea prevederii legale legate de consum de energie aproape de zero pentru restul cladirilor si banii din PNRR destinati eficientei energetice. "Suntem contemporani si vom vedea, nu mai devreme de finalul lui 2023, daca cele doua directii s-au aliniat si au adus cresteri pietei si fiecarui jucator in parte", a adaugat Andrei Sulyok.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Acvatot 2019
strabag nivel 1
theda mar
MAKITA
EDIT-Structural
noark
Arduro
ness project
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
siniat
leviatan
SSAB
viarom
rigips
Ubitech
BogArt
konsent
SIGM
CDS
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander