Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - TERAPLAST analizeaza posibilitatea disponibilizarii a 8,9% din angajatii companiei
TERAPLAST analizeaza posibilitatea disponibilizarii a 8,9% din angajatii companiei
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 12 Mai 2020 05:47
Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai mari producatori romani de materiale pentru constructii si instalatii, analizeaza posibilitatea disponibilizarii a circa 8,9% din angajatii companiei, incepand din luna mai 2020, ca urmare a evolutiei negative a business-ului in contextul pandemiei de coronavirus.
"Prin masurile de reducere a costurilor vizam toate zonele de activitate, inclusiv cele cu personalul, pentru a echilibra si eficientiza raportul intre costurile fixe si evolutia cererii in functie de specificul fiecarei companii. Din pacate, aceasta inseamna inclusiv analizarea si implementarea unui plan de disponibilizari. Doar actionand proactiv la toate nivelurile putem raspunde presiunii economice actuale si asiguram sustenabilitatea in ceea ce priveste businessul. Masurile pe care le luam se fac cu respectarea prevederilor legale, in urma consultarilor cu Sindicatul. Angajamentul fata de comunitate si actionarii nostri este de a gestiona optim atat cresterea si dezvoltarea afacerilor, cat si crizele, pentru a maximiza valoarea companiei si aportul adus comunitatii pe termen lung. Trebuie sa iesim din criza actuala intariti si cu o situatie economica care sa ne permita sa recuperam in viitor locurile de munca disponibilizate acum", a declarat Alexandru Stanean, director general al grupului TeraPlast.
Management-ul companiei va incepe consultarile cu sindicatul pe tema planului de disponibilizari si, totodata, va notifica Inspectoratul Teritorial de Munca si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, in acord cu decizia Consiliului de Administratie de aprobare a demararii acestor proceduri, din data de 11 mai 2020.
La finele anului 2019, grupul TeraPlast angaja aproximativ 1.200 de persoane.
TeraPlast a realizat, in primele trei luni din 2020, o cifra de afaceri de 208,9 milioane de lei, reflectand o crestere de 20% comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. Conform datelor companiei, incepand cu sfarsitul lunii martie au existat scaderi ale cererii de tigle de acoperis, profiluri de tamplarie, dar si de ferestre si usi din PVC, cu pana la 25% fata de media anului precedent, in timp ce vanzarile de instalatii, panouri sandwich si granule raman la nivelul bugetat.
In consecinta, conducerea TeraPlast a inceput inca de atunci implementarea unor masuri de reducere a costurilor si eficientizare operationala in liniile de activitate unde operatiunile au fost reduse. Aceste masuri au inclus renegocierea contractelor cu furnizorii, scaderea costurilor cu personalul, prin reducerea temporara a salariilor conducerii cu 25%-50%, diminuarea programului de lucru pentru un numar de angajati, in conformitate cu reducerea volumului de lucru si acordarea de somaj tehnic temporar pentru personalul care lucreaza in sectoarele unde productia a fost redusa ca urmare a scaderii cererii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
Acvatot 2019
Arduro
EDIT-Structural
quadratum
noark
viarom
MAKITA
Ubitech
rigips
konsent
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
siniat
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
BogArt
ness project
CDS
SSAB
concelex

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander