Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - TERAPLAST: Cifra anuala de afaceri s-a apropiat de 400 milioane de lei
TERAPLAST: Cifra anuala de afaceri s-a apropiat de 400 milioane de lei
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 21 Feb 2017 11:22
Veniturile totale inregistrate de grupul Teraplast in 2016 au ajuns la 398,8 milioane de lei (circa 88,2 milioane de euro), dupa o crestere de 1,35%, in pofida faptului ca segmentul de infrastructura a intrat in blocaj incepand cu trimestrul al treilea al anului trecut. Totodata, profitul net al companiei a depasit 40 de milioane de lei, fiind cu 14,4% superior nivelului din 2015.
Grupul Teraplast include compania Teraplast si subsidiarele TeraSteel (fosta Plastsistem), TeraGlass, Teraplast Logistic si Politub.
"Cifra de afaceri este in crestere si la fel sunt si indicatorii de profitabilitate. Mai mult decat atat, am reusit sa diminuam valoarea imprumuturilor, in paralel cu majorarea disponibilitatilor din conturi. Evolutia din 2016 ar fi putut sa fie chiar mai buna daca segmentul de infrastructura nu ar fi intrat in blocaj incepand cu luna iulie. In noua axa de finantare 2014-2020, infrastructura de mediu (apa si apa uzata) beneficiaza de finantari nerambursabile de 6,32 miliarde euro. Cu toate acestea, la doi ani de la lansarea noii axe de finantare, niciunul din cele 43 de proiecte noi de infrastructura de mediu nu a ajuns in etapa de semnare a contractelor de lucrari, majoritatea fiind cel mult in faza de proiectare.
Am reusit sa contracaram scaderile din infrastructura prin cresterea livrarilor la export, strategie pe care o vom aborda si in perioada urmatoare. Pentru 2017 ne propunem ca exporturile sa evolueze ca pondere in cifra de afaceri a grupului. Ne vom concentra, de asemenea, pe imbunatatirea calitatii produselor, astfel incat sa putem aborda o gama mai larga de parteneri externi", a declarat Mircea Hotoleanu, directorul general Teraplast.
 
Majorare de 38% a exporturilor
Anul trecut, exporturile companiei au crescut cu peste 38% fata de nivelul din 2015, principalele piete de livrare mentinandu-se cele din Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Serbia si Belgia.
Grupul Teraplast activeaza pe pietele de instalatii si amenajari, profile de tamplarie, panouri sandwich si structuri metalice zincate, tamplarie termoizolanta si granule din PVC, detinand pozitii de top pe o mare parte din aceste piete. Potrivit datelor companiei, ca urmare majorarii cererii, gradul de ocupare a capacitatilor de productie a fost mult mai eficient in 2016 decat in cele 12 luni anterioare. Mai mult, creantele societatii au scazut cu peste 24% anul trecut, pe fondul reducerii termenelor de plata pentru clienti si ca urmare a unei mai bune colectari a banilor de pe piata.
In ceea ce priveste stocurile, cresterea lor cu peste 25% in 2016 a fost generata de politica de protectie fata de fluctuatiile preturilor materiilor prime, strategie care, sprijinita si de cresterea vanzarilor, a contribuit la eficienta operationala inregistrata in 2016.
In ceea ce priveste investitiile, anul trecut Teraplast a cheltuit peste 13,7 milioane de lei pentru achizitia de echipamente, IT, SDV, constructii si in parcul auto. Pentru 2017, actionarii companiei au alocat un buget de investitii de 72 milioane de lei, pentru diversificarea/ cresterea capacitatii de fabricatie prin achizitia de unitati de productie noi. De asemenea, bugetul va fi folosit si pentru mentenanta, reparatii capitale ale unor constructii, echipamente si matrite, reparatii curente, investitii financiare, imbunatatirea calitatii productiei, precum si pentru departamentul de cercetare si laboratorul propriu.
 
 
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
siniat
MAKITA
BogArt
Arduro
rigips
SIGM
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
konsent
SSAB
theda mar
strabag nivel 1
quadratum
noark
EDIT-Structural
CDS
Ubitech
viarom
leviatan
ness project
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander