Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - TERAPLAST SA: Preluare integrala a activitatii Politub
TERAPLAST SA: Preluare integrala a activitatii Politub
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Cosmin Dincu 03 Aug 2017 19:09
La scurt timp dupa publicarea rezultatelor financiare semestriale, managerii grupului Teraplast - Bistrita anunta, prin intermediul portalului BVB, semnarea, la data de 3 august 2017, a unui contract de vanzare-cumparare de actiuni, pentru achizitia pachetului reprezentand 50% din capitalul social al Politub SA, detinut de compania franceza Socotub. „Pana la momentul semnarii contractului de achizitie a actiunilor respective, Teraplast detinea 50% din actiunile Politub SA, unul dintre cei mai importanti operatori de pe piata tevilor de apa si gaz. In urma acestei achizitii, Teraplast va avea o participatie de 99,99% din capitalul social al Politub, iar Terasteel o participatie de 00,01%”, se precizeaza intr-un comunicat al grupului.
Achizitia face parte din planul de dezvoltare si de extindere al grupului Teraplast, iar in acest sens, Mirela Pop, director general al Teraplast, a subliniat ca „unul dintre principalele motive care au stat la baza deciziei de achizitie a fost dorinta grupului de a avea un mai mare control asupra companiei, respectiv de a implementa deciziile de management mai rapid, in acord cu cerintele actuale ale pietei. De asemenea, un alt factor important avut in vedere este dezvoltarea acestui segment de produse, complementar celorlalte linii de afaceri ale grupului”.
Fara a dezvalui valoarea tranzactiei incheiate cu Socotub, oficialii Teraplast afirma insa ca „achizitia pachetului de actiuni este conditionata de obtinerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurentei”.
***
Grupul Teraplast ruleaza o cifra de afaceri anuala de peste 400 de milioane de lei, portofoliul sau de produse fiind structurat pe sapte linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile pentru tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tamplarie termoizolanta si Tigla metalica, detinand pozitii de top pe o mare parte din aceste piete. La randul sau, compania-mama, Teraplast, este lider de piata pe segmentele de canalizari exterioare si granule, ocupand pozitia secunda, la nivel national, pe piata de canalizari interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea operator important din industria de panouri sandwich si liderul pietei de structuri metalice zincate. In acelasi timp, compania Depaco, detinuta in proportie de 60% de Teraplast, este al doilea producator de tigla metalica de pe piata din Romania. In fine, dar nu in ultimul rand, compania Politub produce tuburi si tevi PE, de medie si inalta densitate, pentru retelele de transport si distributie a apei, gazelor naturale, dar si pentru telecomunicatii, canalizari sau irigatii. Politub realizeaza, de asemenea, fitinguri din segmente de tevi PE si tuburi din polietilena cu pereti structurati (tevi corugate). Fabrica de tevi din polietilena (Politub) are o capacitate anuala de productie de peste 10.000 de tone si este localizata in Parcul Industrial Teraplast Bistrita. Potrivit informatiilor oficiale, Politub SA, din Saratel (Bistrita-Nasaud) a lucrat in 2016, in medie, cu 63 de angajati si a raportat o cifra de afaceri neta de peste 49,01 milioane de lei (-48,5%), in conditii de profitabilitate, iar in 2015, cu acelasi numar mediu de salariati, a avut un rulaj ce a depasit 95,13 milioane de lei. Pentru informatii suplimentare, www.teraplast.ro
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
concelex
CONCEPT STRUCTURE
noark
rigips
Acvatot 2019
BogArt
theda mar
SSAB
CDS
siniat
strabag nivel 1
Ubitech
SIGM
ness project
EDIT-Structural
quadratum
leviatan
MAKITA
viarom
konsent

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander