Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - UNIPREST Instal estimeaza o crestere de pana la 10% a vanzarilor din acest an
UNIPREST Instal estimeaza o crestere de pana la 10% a vanzarilor din acest an
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 30 Mar 2022 06:26
Uniprest Instal, furnizor de sisteme de instalatii de incalzire si HVAC, a realizat o cifra de afaceri de 47 milioane de euro anul trecut, pentru anul 2022 conducerea companiei estimand o crestere de 5%-10%. Totodata, planurile pentru acest an vizeaza continuarea investitiilor in procesele interne si acoperirea zonala incepute in 2021. "Pentru ca suntem proaspat intrati pe zona Moldova, cu depozitul de la Iasi (o investitie de 350.000 de euro), vrem sa ne consolidam pozitia pe piata de acolo si sa ajungem la toti profesionistii in instalatii. Pentru anul acesta mai avem in vedere mutarea depozitului de la Timisoara intr-unul mai mare, dar si sa lansam o noua varianta a site-ului nostru, cu o platforma integrata de comenzi online, care va fi mult mai prietenoasa si mai aproape de parteneri", a declarat Attila Fazakas, Managing Director la Uniprest Instal.
Uniprest Instal este distribuitor de produse HVAC, produsele livrate de companie fiind instalate, prin parteneriate cu firme de executie, in aproape toate tipurile de proiecte: rezidentiale, hale de productie, renovari aeroporturi etc. Societatea colaboreaza cu foarte multi furnizori - din sectoarele de gaz, termic, apa, sanitare, energie verde si AC/ventilatie - branduri de renume international, precum Purmo, Ferro, Rehau, Geberit, Grundfos, Schell, Wilo, Uponor, Reflex si multe altele. De asemenea, Uniprest Instal este unic distribuitor al produselor Remeha, Comisa si Haka in Romania.
"In 2021, piata de instalatii a fost pe plus, iar cererea nu s-a oprit, dar nu putem spune ca a fost un an usor, pentru ca ne-am confruntat cu o realitate dura si cu situatii noi. Criza sanitara a fost dublata de presiunea mare pe tot ceea ce inseamna preturi la materii prime, costuri de transport si capacitate de productie. Acestea au atras dupa sine lipsa acuta a produselor, termene de livrare duble sau chiar triple si cresteri succesive de preturi. Toata piata a fost afectata de aceste probleme. Anul acesta, alta criza ne-a batut la usa, mult mai grea si periculoasa - explozia preturilor la gaze si energie, potentata de razboiul din Ucraina. Gradul de incertitudine este la cote maxime, ceea ce afecteaza planurile investitorilor. Ca urmare, estimam ca piata va scadea usor, mai ales in a doua parte a anului", mai spune Attila Fazakas.
 
 
Managerul este de parere ca dezvoltarea pietei de instalatii HVAC nu se poate realiza fara sprijinul statului, care sa promoveze productia de energie verde, precum programul Casa Verde. "Ne asteptam ca, in anii urmatori, sa se intensifice lansarile de programe de acest tip. Este evident ca dezvoltarea pietei nu se poate face fara un aport substantial din partea statului. Daca ne uitam la tarile vestice, acestea au de ani buni astfel de programe, care au ajutat substantial la dezvoltarea pietei. Interesul pentru instalatiile performante si eficiente creste pe zi ce trece, mai ales in conditiile actuale de crestere a preturilor la energie. Toate aceste lucruri, impreuna cu nevoia de produse verzi si eficienta sporita, vor influenta si structura vanzarilor noastre in viitor", subliniaza Attila Fazakas.
***
Uniprest Instal a fost infiintata in 2009 si are sediul social si depozitul central la Targu Mures. Compania comercializeaza instalatii, echipamente de incalzire si detine o gama completa si variata de produse HVAC. Societatea este prezenta, la nivel national, prin depozite si 9 puncte de lucru in Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Iasi, Sibiu si Timisoara.
Incepand cu ianuarie 2010, Uniprest Instal face parte din grupul olandez Rensa, specializat de peste 65 de ani in comertul en-gros al produselor HVAC-S (incalzire, ventilatie, aer conditionat si instalatii sanitare), grup din care fac parte si alte companii din Germania si Olanda.
Portofoliul Uniprest Instal contine peste 300.000 de articole, grupate in 6 categorii: gaz, termice, apa, sanitare, energie verde si HVAC.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
SIGM
SSAB
Ubitech
ness project
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
leviatan
theda mar
Acvatot 2019
viarom
CDS
Arduro
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
rigips
konsent
noark
EDIT-Structural
strabag nivel 1
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander