Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - VIESSMANN: Corporatia continua programul de investitii strategice prin noi achizitii
VIESSMANN: Corporatia continua programul de investitii strategice prin noi achizitii
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Cosmin Dincu 29 Nov 2019 06:30
Managerii corporatiei Viessmann (ce ramane o afacere de familie) au anuntat recent ca programul de investitii strategice a continuat sa se implementeze in mod sustinut, cu preluarea companiei poloneze Kospel SA, producatoare de sisteme instantanee de incalzire a apei, de boilere si sisteme electrice de incalzire, de tancuri de stocare a apei calde etc. Astfel, expansiunea gamei de produse a Viessmann, precum si imbunatatirea gradului de acces pe pietele din Europa Centrala si de Est vor duce atat la consolidarea afacerilor grupului german, cat si la dezvoltarea ulterioara, pe baze solide, a marcii Kospel, pe fondul resurselor extensive disponibile ale noului proprietar, dupa cum se arata intr-un comunicat al companiei.
Grupul Viessmann a achizitionat compania poloneza Kospel SA si, in acelasi timp, isi consolideaza portofoliul, expertiza si echipa de specialisti in domeniul sistemelor electrice inovatoare. Un acord corespunzator a fost incheiat intre ambele parti, care au convenit, de altfel, sa nu dezvaluie pretul tranzactiei. Kospel a fost infiintata in anul 1990 de Krzysztof Łukasik, iar in prezent circa 500 de angajati din patru fabrici amplasate in Polonia produc incalzitoare instantanee, boilere electrice si rezervoare de stocare a apei calde, in principal pentru pietele din Europa Centrala si de Est. Kospel comercializeaza mai mult de doua treimi din produsele sale in Polonia, precum si in Federatia Rusa si tarile europene invecinate. Beneficiind de rate de crestere puternice a afacerii, managerii Kospel estimeaza vanzari de aproximativ 30 de milioane de euro in exercitiul financiar curent. Compania are sediul in Koszalin, un oras amplasat pe litoralul Marii Baltice, se mai precizeaza in comunicat.
„Viessmann continua sa investeasca strategic in sectorul electric, deoarece importanta energiei electrice in domeniul incalzirii si prepararii apei calde (asadar, in sectorul HVAC) va creste puternic pe termen scurt, mediu si lung. Odata cu achizitionarea Kospel, extindem portofoliul nostru de produse pentru a include sisteme instantanee de incalzire a apei, boilere electrice si solutii de depozitare a apei calde menajere, concomitent cu imbunatatirea accesului nostru la pietele din Europa Centrala si de Est. Atat clientii Kospel, cat si cei ai Viessmann vor beneficia de noile facilitati, rezultate ca urmare a sinergiei dintre cele doua entitati”, a declarat dr. Ulrich Hüllmann, director financiar (CFO) al grupului Viessmann.
La randul sau, Krzysztof Łukasik, CEO al Kospel, a afirmat: „Sunt mandru ca activitatea mea de dezvoltare, timp de aproape 30 de ani, este continuata acum de o mare afacere de familie, cum este Viessmann. Pentru mine, identificarea unei companii in care sa ne simtim ca acasa si in care putem continua sa crestem impreuna a fost si este un aspect fundamental, ca de altfel si pentru toti colegii mei de la Kospel. Eu insumi voi participa activ la dezvoltarea ulterioara a marcii Kospel”.
***
Grupul Viessmann este unul dintre liderii internationali in productia sistemelor de incalzire, care se transforma treptat intr-un furnizor de solutii complete pentru spatiile de locuit. Compania a fost infiintata in Germania, in anul 1917, de catre Johann Viessmann si este condusa, in prezent, de prof. dr. Martin Viessmann, nepotul fondatorului. Dupa consemnarea unor rezultate de exceptie in anul centenar 2017, cifra de afaceri a companiei a depasit 2,5 miliarde euro in 2018, cu peste 12.000 de angajati, activi in 74 de tari din intreaga lume. In Romania, grupul este prezent din anul 1998, cu o reprezentanta proprie ce lucreaza, actualmente, cu 60 de angajati. Cele mai recente date consemnate la Ministerul Finantelor Publice atesta faptul ca Viessmann Romania (din Ghimbav, judetul Brasov) a incheiat anul financiar 2017 in conditii optime de profitabilitate, cu o cifra neta de afaceri care a depasit 151,6 milioane de lei. Pentru informatii suplimentare, www.viessmann.com
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
noark
Ubitech
siniat
ness project
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
MAKITA
leviatan
EDIT-Structural
viarom
rigips
konsent
concelex
strabag nivel 1
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
CDS
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander