Agenda Constructiilor
Joi, 16 Septembrie 2021
wienberger
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - WABAG Water Services: Planuri de consolidare pe piata industriala din Romania
WABAG Water Services: Planuri de consolidare pe piata industriala din Romania
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Stelian DINCA 06 Iul 2021 09:15
WABAG Water Services SRL (WWS) este o companie cu expertiza in domeniul proiectarii, construirii si exploatarii statiilor de epurare a apelor uzate industriale. Cu sediul central in Bucuresti, compania a realizat cu succes zece proiecte industriale in ultimul deceniu pentru a asigura eliminarea ecologica a apelor uzate si reciclarea apei. Compania intentioneaza sa isi intensifice activitatile in acest sector specializat din Romania si isi anunta planurile de consolidare a pozitiei sale pe piata romaneasca. In conformitate cu acest obiectiv, WABAG Water Services si-a lansat recent site-ul web, wabag.ro, in limba romana, pentru a permite imbunatatirea informatiilor, educatia tehnica si pentru a initia un dialog cu companiile romanesti din sectorul industrial.
Principalul jucator multinational in tehnologia apei WABAG Water Services este o subsidiara a grupului VA Tech WABAG Ltd. Group, ce are o prezenta directa pe 4 continente si in peste 20 de tari. Grupul WABAG este unul dintre liderii globali in proiectarea, constructia si gestionarea operationala a statiilor de tratare a apei si a apelor uzate, atat pentru sectoarele municipale, cat si pentru cele industriale, oferind solutii de tratare complete si avansate. Recent, WABAG a fost clasata pe locul 4 la nivel global de Global Water Intelligence (GWI), Londra - editorul principal care deserveste industria internationala a apei - in cadrul „Top 50 operatori privati de apa din lume” pentru a asigura apa potabila sigura si curata si canalizare pentru peste 71 de milioane de oameni pe tot globul.
"Suntem foarte mandri ca facem parte dintr-o companie internationala de top in domeniul tehnologiei apei, clasata in prezent pe locul 4 in TOP 50 de operatori privati mondiali de apa. Din dorinta de a impartasi experientele noastre internationale si pentru a ne conecta mai usor cu potentialii clientii si partenerii din Romania, am lansat versiunea in limba romana a site-ului nostru www.wabag.ro, realizare de care suntem, de asemenea, deosebit de mandri", a declarat Erwin Moetz, CEO of WABAG Water Services S.R.L.
WABAG Water Services s.r.l. este specializata in realizarea si gestionarea operationala a statiilor de epurare a apelor industriale si a apelor uzate. Compania ofera solutii tehnologice de ultima generatie atat pentru municipalitati, cat si pentru industrii. Domeniile de expertiza includ proiectarea, constructia, instalarea, punerea in functiune, precum si gestionarea si intretinerea operationala pe termen lung.
In Romania, WABAG este prezenta din anul 2008, perioada in care a executat diferite proiecte industriale pentru reabilitarea statiilor de epurare a apelor uzate, precum si proiecte greenfield pentru diferite industrii: industria petroliera, industria tutunului, industria alimentara si a bauturilor, si pentru industria chimica. In portofoliul de clienti se numara companii precum Philip Morris International, OMV Petrom, PepsiCo, Green Tech si Clean Tech International. In prezent, compania are in curs de executie doua proiecte de constructie a statiilor de epurare pentru companiile Clean Tech International si Green Tech, ce vor fi finalizate in prima parte a anului 2022.
Solutii sustenabile pentru o economie prospera si o viata mai buna
In Romania, peste 50% din volumul total al apelor uzate provine din activitatile comerciale si industriale. Acesti efluenti contin poluanti si metale grele precum Cupru, Crom, Nichel, Plumb si Zinc si, prin urmare, necesita un tratament adecvat. In ceea ce priveste epurarea si evacuarea apelor uzate in Romania, raportul INS privind distributia apei si evacuarea apelor uzate in 2019, arata ca din volumul total de ape uzate generate si colectate in sistemele de canalizare, 1.870 mil m³ au fost evacuati in receptori naturali, din care circa 631 mil m³ au fost fara epurare. Apele uzate epurate, in volum de circa 1.239 mil m³, au fost evacuate prin statiile de epurare urbane 930 mil m³, prin statiile de epurare industriale 290 mil m³ si prin statiile de epurare independente 19 mil m³.
In Romania, exista inca 631 milioane m3 de ape uzate industriale care au nevoie de tratare.
Serviciile WABAG Water Services imbina protectia mediului cu beneficii economice pentru clientii sai si contribuie la o dezvoltare economica si industriala durabila. Solutiile tehnologice ale WABAG sunt, de asemenea, conforme cu prevederile Green Deal propuse de Comisia Europeana.
“Suntem motivati de obiectivul de a ajunge in primele 3 companii de apa la nivel global si continuam sa facem pasi mari in aceasta calatorie de crestere, insa scopul principal este sa asiguram resursele necesare de apa pentru oameni si afaceri la nivel global si sa contribuim activ la protectia mediului inconjurator. Romania este o piata importanta pentru Grupul WABAG, si suntem determinati sa dezvoltam aceasta piata ca nivel de educare si responsabilizare a companiilor in ceea ce priveste tratarea apelor uzate industriale, la nivelul pietelor europene vestice si in linie cu programele europene dedicate acestei industrii”, a completat CEO Erwin Moetz.
Mai aproape de companiile industriale din Romania
WABAG continua procesul de inovare pentru a dezvolta noi solutii tehnologice potrivite industriilor din Romania, care sa acopere o gama larga de nevoi ale acestora, configurate pe specificul activitatii si dimensiunii lor. Pentru acest an, compania isi propune sa deruleze o complexa campanie de comunicare in vederea cresterii nivelului de constientizare privind importanta tratarii apelor uzate din perspectiva beneficiilor climatice si economice, nu doar din punct de vedere legislativ.
Prin noul website in limba romana, WABAG asigura o cale de navigare usoara si acces facil la informatii complete cu privire la serviciile si tehnologiile pe care le poate asigura in domeniul tratarii si epurarii apelor uzate. Structura website-ului este configurata urmand liniile de business principale si domeniile de interes, astfel incat utilizatorul are acces rapid la informatia dorita, in functie de serviciile si tehnologiile de care este interesat, precum si informatii cu rol educational si bune practici in domeniu.
Incepand cu toamna anului 2021, WABAG va organiza o serie de workshop-uri si evenimente dedicate sustenabilitatii prin care isi doreste sa creasca nivelul de responsabilitate al industriilor din Romania, in ceea ce priveste mediul inconjurator.
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
rigips
hilti
leviatan
Ubitech
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
bienala
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere