Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - WILO propune dublarea capacitatii de productie, la 1.000 de grupuri de pompare/an
WILO propune dublarea capacitatii de productie, la 1.000 de grupuri de pompare/an
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Stelian DINCA 28 Feb 2022 12:58
Datorita investitiilor Grupului Wilo, unul dintre liderii globali ai sectorului pompelor de inalta tehnologie, Romania a devenit un important centru de coordonare a activitatilor de productie si asamblare pompe si sisteme de pompare in zona europeana. Mihai Cojocaru, Manager de Productie - Wilo Romania, ne povesteste in detaliu despre caracteristicile deosebite ale cladirii inteligente din Soseaua Odai 24 si despre punctele forte ale operatiunilor de productie si planurile de extindere ale acestora in Europa de Sud-Est.
Grupul Wilo a inaugurat oficial sediul Wilo Romania in iarna anului 2020. Ce a insemnat acest moment pentru piata pompelor locale si regionale?
Mihai Cojocaru: Inaugurarea oficiala in 2020 a sediului din Soseaua Odai 24, Otopeni, a fost un punct de referinta in activitatea noastra si o reconfirmare a increderii Grupului Wilo in capabilitatile echipei din Romania, precum si o dovada a angajamentului companiei fata de dezvoltarea noastra si a pietei de pompe inteligente in Europa de Sud-Est. Grupul Wilo este prezent in Romania de mai bine de 24 de ani, furnizand solutii moderne si ecologice de management al apei si promovand tehnologii care pun accentul pe sustenabilitate, inovatie si eficienta. Astfel, viziunea Wilo pentru Romania este foarte ambitioasa, iar investitia de aproape 7 milioane de euro in realizarea cladirii si in dotarile sale de top evidentiaza importanta strategica a tarii noastre la nivel regional. Sediul nostru si activitatea pe care o derulam urmaresc sa raspunda rapid si usor cererilor de servicii si solutii pentru instalatiile de incalzire, climatizare si racire, alimentarii cu apa si evacuarii apei uzate, din Romania si din alte tari din Europa de Est si din Balcanii de Vest.
 
- In ce consta, mai exact, activitatea de productie si asamblare pompe si sisteme de pompare din Romania?
- Activitatea de asamblare si productie locala a Grupului Wilo in Romania se desfasoara in conditii de top, prin linii de asamblare si testare, service, ambalare si depozitare, gestionate de o echipa dinamica si profesionista. Practic, dispunem de 500 mp cu posibilitatea de a ne extinde pana la 1000 mp, zona in care avem trei posturi de lucru: doua posturi de lucru pentru asamblare mecanica, un post de lucru pentru asamblarea electrica, unde realizam conexiunile electrice dintre panourile de comanda si grupurile de pompare si o instalatie de testare pentru incercarile hidraulice si functionale ale acestora. Avem atat certificare ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, cat si omologarea productiei de catre Grupul Wilo, fiind totodata dedicati imbunatatirii continue a sistemului de management al calitatii si proceselor de productie si asamblare, respectand filozofia Kaizen si LEAN. Realizam asamblare locala in Romania pentru grupuri de ridicare presiune pentru sisteme de alimentare cu apa, grupuri de ridicare presiune hidranti interiori in conformitate cu Normativul P118/2, precum si pentru pompe submersibile si hidrofoare.
 
- Prin ce se remarca produsele realizate in Romania? Care ar fi atributele care le diferentiaza fata de competitorii din spatiul sud-est-european?
- Punem foarte mare accent pe calitate. Produsele noastre respecta toate standardele europene, locale si standardele Grupului Wilo, fiind conforme atat cu Directiva de Masini 2006/ 42EC, Directiva pentru Compatibilitate Electromagnetica 2014/ 30/ EU cat si cu alte standarde armonizate. Acoperim intregul circuit al apei printr-o gama variata de produse, de la pompe, sisteme de pompare si accesorii necesare pentru incalzirea cladirilor, a apei, pentru rezerva de apa sau pentru canalizare, ajungand la solutii complexe pentru BSC (Building Services Commercial) si managementul apei (Water Management). In plus, produsele noastre sunt puternic tehnologizate, prezinta usurinta in utilizare si eficienta energetica deosebita, standarde inalte confirmate si de organizatiile REHVA (www.rehva.eu) si AHCA (Agency for Health Care Administration). Mai mult, avem si programe si optiuni de sprijin personalizat pe care le punem la dispozitia clientilor nostri, instalatorilor, tehnicienilor si proiectantilor, pentru a cunoaste mai bine atributele, specificatiile si utilizarea produselor noastre. Actualizam constant informatiile de pe site-ul nostru oficial wilo.com/ro, precum si pe dimensionarepompe.ro, oferim extra sprijin prin aplicatia Wilo-Assistant, supranumita si consultantul expert de buzunar, care ii ajuta rapid pe clientii nostrii prin suport video, si avem si o echipa tehnica foarte bine pregatita, disponibila 24/7.
 
- Care sunt planurile de viitor pentru dezvoltarea componentei de productie si asamblare a Grupului Wilo in Romania?
- Investim constant in tehnica pe care o folosim in activitatile noastre locale. In 2020, am implementat o noua instalatie de testare, care ne permite testarea atat din punct de vedere hidraulic, cat si din punct de vedere functional a produselor noastre. Deoarece asamblam si grupuri de ridicare a presiunii pentru apa potabila, in 2021 am integrat in cadrul instalatiei de testare si o instalatie de tratare si de filtrare apa cu peroxid de hidrogen si cu raze ultraviolete. Trimitem periodic la un laborator extern probe din apa utilizata in procesul de testare si monitorizam constant parametrii acesteia tocmai pentru a ne asigura ca oferim clientilor nostri cele mai sigure produse. Inteligente, eficiente energetic si durabile - acestea sunt atributele produselor cu care Wilo face inconjurul lumii si cu ajutorul carora raspundem cu succes si promptitudine cererilor de servicii si solutii pentru instalatiile de incalzire, climatizare si racire, alimentarii cu apa si evacuarii apei uzate si ne propunem sa continuam cu aceasta abordare Beyond the Obvious. Practic, cautam sa fim cu un pas inaintea competitorilor, eficientizandu-ne produsele, serviciile si solutiile, reducand costurile si crescand productivitatea. Eficientizarea proceselor este elementul cheie in toate demersurile pe care le intreprindem. In ceea ce priveste planurile de dezvoltare, in urmatorii cinci ani ne-am propus sa ne dublam capacitatea de productie si sa ajungem la un numar de 1000 de grupuri de pompare pe an si peste 4000 de unitati de pompe submersibile si hidrofoare. Totodata, dorim sa ne extindem sortimentul de produse si sa includem in portofoliul nostru inclusiv statii de ridicare presiune apa uzata si grupuri de pompare montate in container.
- Care este principalul obiectiv pe care vreti sa-l materializati in 2022 pe partea de productie si asamblare?
- Pentru urmatoarea perioada, ne propunem sa dezvoltam local solutii noi pentru managementul apei curate, pe care sa le vindem atat pe piata locala, cat si regionala. Aceasta initiativa contribuie la fundamentarea strategiei pentru rolul sediului nostru din Romania. In randul prioritatilor noastre de business continua sa se numere transformarea digitala, pe care o consideram o oportunitate pentru a pune accentul pe sustenabilitate. Grupul Wilo este mandru sa fie recunoscut drept pionierul digital al industriei de pompe, fiind unul dintre cei 50 de lideri mondiali ai protectiei mediului, selectat in baza celor 17 principii de sustenabilitate ale Organizatie Natiunilor Unite, precum si castigator al Premiului German de Sustenabilitate. Adoptam o pozitie hotarata in problemele de protectie a mediului, energie si resurse eficiente, de aceea este foarte important pentru noi, in Romania, sa ne dezvoltam activitatea in stransa corelatie cu viziunea globala a Grupului. Speram ca prin coeziune in strategii si activitate sa reusim sa orientam Wilo Romania catre noi posibilitati de dezvoltare si sa ne crestem efectivele atat la nivel tehnic, cat si de personal, reusind sa atragem si mai multe investitii in tara noastra.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
concelex
quadratum
SIGM
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
strabag nivel 1
konsent
ERBASU CONSTRUCT
siniat
Acvatot 2019
ness project
leviatan
SSAB
viarom
MAKITA
theda mar
EDIT-Structural
BogArt
noark
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander