Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - Greenvolt Group, operator pe piata energiei regenerabile, intra in Romania
Greenvolt Group, operator pe piata energiei regenerabile, intra in Romania
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de AG&F 11 Apr 2024 15:23
Greenvolt Group, unul dintre principalii operatori internationali de pe piata energiei regenerabile cu tehnologii multiple, anunta intrarea pe piata din Romania prin accesarea segmentului de Generare Distribuita.
Decizia de a intra in Romania, a zecea tara din planul de expansiune al Grupului (Portugalia, Spania, Italia, Grecia, Franta, Polonia, Irlanda, Marea Britanie, Germania) la nivel european pe acest segment, vine ca urmare a constientizarii rolului fundamental pe care solutiile de generare distribuita (o resursa care permite generarea de energie in apropierea locului de consum) il vor juca in tranzitia energetica a Romaniei. Generarea distribuita a fost unul din segmentele strategice ale Greenvolt Group, inca de la infiintare. Contextul geopolitic actual face ca intreaga industrie sa isi canalizeze eforturile pentru a identifica cele mai bune solutii in ceea ce priveste reducere a costului si a volatilitatii energiei electrice, iar acest lucru va capata din ce in ce mai multa importanta in viitor.
"Lansarea Greenvolt Next Romania reprezinta un pas firesc in dezvoltarea platformei paneuropene de autoconsum a Grupului. Bazandu-ne pe experienta pe care Greenvolt o are deja in domeniul eolian si solar in Romania, identificam un potential important in ceea ce priveste dezvoltarea sectorului de solutii de energie regenerabila in aceasta tara, iar obiectivele ambitioase de implementare ne fac sa credem ca Romania poate fi in fruntea revolutiei energiei descentralizate." a declarat Joao Manso Neto, CEO Greenvolt Group.
Greenvolt Next Romania propune un nou mod de generare si consum de energie electrica prin utilizarea panourilor solare contribuind, in acelasi timp, la tranzitia energetica prin maximizarea eficientei energetice si grija fata de mediul inconjurator. Compania este specializata in proiectarea, constructia, managementul si intretinerea de solutii personalizate pentru sisteme fotovoltaice (acoperisuri, sol, copertine), interventii de eficienta energetica, stocarea energiei solare si mobilitate electrica.
Compania aduce pe piata un model inovator, care va oferi numeroase beneficii utilizatorului final. Prin modelul Power Purchase Agreement (PPA), Greenvolt Next permite companiilor sa faciliteze instalarea de panouri fotovoltaice fara a fi necesara o investitie initiala si, in acelasi timp, asigura productia de energie regenerabila la un cost scazut si previzibil pentru parteneri.
In urmatorii trei ani, compania s-a angajat sa instaleze 110MW de energie regenerabila doar pe segmentul de generare distribuita, ceea ce reprezinta o investitie totala de 27 de milioane de euro. In plus, compania isi propune sa creeze 100 de locuri de munca, prin acest model inovator.
 
"Pentru a raspunde cereriilor tot mai mari venite din partea companiilor romanesti in ceea ce priveste productia si consumul propriu de energie electrica, am ales sa ne concentram pe dezvoltarea de centrale fotovoltaice prin tehnologia Power Purchase Agreement. Astfel, asiguram o aprovizionare pe termen lung cu energie electrica din surse regenerabile in conditii economice avantajoase si fara investitii si preocupari legate de administrarea, asigurarea si intretinerea panourilor solare, la un cost independent de piata energiei, prin minimizarea riscurilor legate de scumpirea energiei. ", a adaugat Filipe Dias, Country Manager al Greenvolt Next Romania.
Grupul Greenvolt a intrat in tara in 2021 prin Greenvolt Power, companie axata pe proiecte eoliene, solare si de stocare a energiei la scara larga. Cu un portofoliu care include 302MW si 75MW in domeniul eolian si, respectiv, solar, si o dezvoltare activa a tehnologiilor bazate pe baterii la nivel global, Greenvolt Power este unul dintre principalii jucatori de pe piata europeana, dupa ce a castigat licitatia de capacitate din Polonia, fiindu-i atribuita o capacitate de 1,2GW pentru sase proiecte de sisteme de stocare a energiei in baterii (BESS).
 
 
***
Greenvolt Group este unul dintre cei mai importanti jucatori din sectorul energiei regenerabile prin intermediul mai multor tehnologii. Pe langa productia de energie din reziduuri forestiere de biomasa durabila si deseuri de lemn urbane in Portugalia si in Regatul Unit cu Greenvolt Biomass, prin intermediul Greenvolt Power actioneaza ca dezvoltator de proiecte eoliene, solare fotovoltaice si de stocare a energiei la scara utilitara, operand pe multe piete din Europa, America de Nord si, mai recent, in Asia, cu un portofoliu global de 8,4 GW. In 2023, segmentul a ajuns la o capacitate instalata de 91,5 MWp si a acumulat un portofoliu de 216,3 MWp pana la sfarsitul anului, cu 66,7 MWp asigurati pentru instalatii prin acorduri de achizitie de energie (PPA), demonstrand dedicarea companiei pentru finantarea inovatoare in domeniul generarii distribuite.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
MAKITA
rigips
leviatan
Ubitech
CDS
siniat
quadratum
Acvatot 2019
konsent
viarom
EDIT-Structural
ness project
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
noark
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander