Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - IMSAT va asigura 90.000 de ore de montaj la noua fabrica Clariant Podari
IMSAT va asigura 90.000 de ore de montaj la noua fabrica Clariant Podari
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 25 Ian 2021 12:48
IMSAT Groupe SNEF, proiectant si integrator de solutii multitehnice in domeniul electric, mecanic, al automatizarilor, curentilor slabi, HVAC, a incheiat un parteneriat alaturi de compania elvetiana de produse chimice de specialitate Clariant, care construieste la Podari, langa Craiova, prima fabrica la scara comerciala pentru productia de etanol celulozic.
Astfel, compania IMSAT Groupe SNEF ofera servicii de montaj instalatii electrice, atat pentru distributia energie electrice destinata cladirilor industriale, dar si pentru partea de proces (joasa si medie tensiune + instrumentatie).
Fabrica Clariant la scara comerciala ce va utiliza tehnologia sunliquid va avea o capacitate anuala de 50.000 de tone de etanol celulozic si va fi amplasata in Podari, in apropiere de Craiova, in partea de sud-vest a Romaniei.
Etanolul celulozic de tehnologie sunliquid este un biocombustibil avansat, realmente sustenabil si neutru din punct de vedere al carbonului, care poate fi utilizat imediat pe infrastructura existenta a vehiculelor. Acesta este produs din reziduuri agricole, asa cum sunt paiele de grau, care sunt procurate de la fermierii locali.
„Suntem din in ce mai solicitati pentru investitii de proiecte greenfield destinate producerii energiei verzi. IMSAT vine cu un know-how mare din acest punct de vedere, ultimele proiecte in care am lucrat au fost pentru statiile off-shore de ferme eoliene din zona Marea Nordului, statiile de incinerare deseuri cu emise reduse de noxe, cum ar fi proiectul de la Glina Romania sau CNIM din Troyes - Franta, sau montajul instalatiei de desulfurare de la CET 2 Craiova”, a declarat Cristian Dorobantu, Senior Project Manager in cadrul IMSAT Groupe SNEF.
Colaborarea cu Clariant cu privire la proiect se va intinde pe aproximativ un an si jumatate, astfel incat un numar de 100 de specialisti ai IMSAT Groupe SNEF vor lucra in cadrul proiectului, cu aproximativ 90.000 de ore de montaj, 5.000 de ore de teste si puneri in functiune (commissioning).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
leviatan
noark
Ubitech
viarom
siniat
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
konsent
EDIT-Structural
ness project
MAKITA
rigips
CDS
quadratum
theda mar
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander