Agenda Constructiilor
Marti, 28 Iunie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - SIEMENS: Piata automatizarilor va creste semnificativ in urmatorii 5 ani
SIEMENS: Piata automatizarilor va creste semnificativ in urmatorii 5 ani
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 04 Nov 2020 06:52
Pietele de automatizari si instalatii de curenti slabi au avut evolutii bune in 2020, in linie cu traiectoria favorabila pe care se inscrie sectorul constructiilor, care genereaza cea mai mare parte a cererii pentru astfel de sisteme. Perspectivele pentru urmatorii 5 ani se mentin deosebit de optimiste in opinia lui George Zapan, Business Unit Head - Building Products din cadrul Siemens SRL, avand in vedere accentul tot mai mare care se pune pe sisteme integrate si solutii de management al cladirilor ce pot livra eficienta energetica, emisii reduse de carbon, dar si confort si siguranta pentru ocupanti.
Siemens SRL, lider pe piata de tehnologii inovatoare pentru cladiri prin divizia Building Products, detine patru fabrici in Romania, localizate in Sibiu si Buzias, unde produce sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale, precum si patru centre de cercetare-dezvoltare in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca. Compania are o experienta de peste 100 de ani in Romania si in anul fiscal 2019 (incheiat la 30 septembrie 2019) a inregistrat venituri de 1,1 miliarde lei.
 
- Ce evolutie a avut piata automatizarilor in 2020 si ce estimati pe termen mediu, in acest domeniu?
- In ciuda situatiei create de Covid-19, piata de automatizari si cea a instalatiilor de curenti slabi au avut o evolutie buna in decursul anului 2020 datorita faptului ca toate proiectele de constructii in care aceste sisteme sunt solicitate nu au fost blocate, inchise sau amanate. Cele mai solicitate sisteme au fost cele dedicate detectiei si alarmarii la incendiu si la efractie, de control acces, stingere cu gaze naturale si chimice a inceputului de incendiu, precum si automatizarea instalatiilor de HVAC. O crestere semnificativa a avut si pe segmentul de management al instalatiilor de HVAC si curenti slabi, Desigo CC si Cerberus DMS. Toate aceste sisteme s-au livrat catre proiectele de cladiri de birouri aflate in constructie, parcuri logistice, retele de supermarket-uri si catre zona industriala. Pentru urmatorii 5 ani, perspectivele sunt foarte optimiste avand in vedere faptul ca se pune accent din ce in ce mai mult pe sisteme integrate si solutii de management al cladirilor ce pot livra eficienta energetica, emisii reduse de carbon, dar, in acelasi timp, confort si siguranta pentru ocupantii acestora. Siemens este compania care seteaza tendintele de eficienta energetica, confort si siguranta in domeniul cladirilor. 
 
- Ce impact a avut pandemia de Covid-19 asupra activitatii companiei?
- Sanatatea si siguranta angajatilor nostri reprezinta, intotdeauna, cea mai mare prioritate. De asemenea, consideram ca este de datoria noastra sa actionam in mod responsabil si sa contribuim la protejarea societatii. Consecintele economice grave generate de Covid-19 vor avea impact asupra companiei Siemens. La 18 martie, Siemens Investor Relations a lansat o actualizare a afacerii cu privire la acest impact. Cu toate acestea, inca nu putem cuantifica suficient consecintele. Siemens face tot posibilul pentru a mentine operatiunile functionale, pentru a continua sa ne sprijinim clientii si partenerii cat mai mult posibil. Chiar si in contextul pandemiei, piata de automatizari si cea a instalatiilor de curenti slabi din Romania a avut o evolutie buna in decursul anului 2020 datorita faptului ca toate proiectele de constructii in care aceste sisteme sunt solicitate au fost continuate, fara amanari notabile.
 
- In ce proiecte de anvergura va implicati in aceasta perioada si care sunt cele mai noi tehnologii implementate?
- Suntem implicati in ...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTAUTODESKALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
hidroplasto
leviatan
BMI_Icopal
viarom
MAKITA
strabag nivel 1
leviatan
CELCO 2020
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
hilti
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
PSC CONFERINTA CT 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere