Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - TIAB: 75 de ani de excelenta, proiecte de referinta si responsabilitate sociala
TIAB: 75 de ani de excelenta, proiecte de referinta si responsabilitate sociala
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 08 Apr 2024 06:25
TIAB - Trustul de Instalatii si Automatizari Bucuresti SA - aniverseaza 75 de ani de activitate neintrerupta in 2024. Jubileul de platina a fost celebrat de companie pe 29 februarie alaturi de parteneri, colaboratori si angajati printr-un eveniment festiv, ce a avut loc in Sala Unirii a Palatului Parlamentului, un spatiu reprezentativ pentru istoria societatii, ale carui lumini le-a aprins in urma cu aproape 3 decenii. Printre proiectele de referinta ale caror instalatii au fost realizate de societate in cele trei sferturi de secol de excelenta se afla cladirea Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, Aeroportul "Henri Coanda" din Otopeni, precum si statiile de metrou Laminorului si Straulesti din Capitala, unde a integrat instalatiile electrice de tensiune, firul aerian de contact, instalatiile sanitare si de stingere incendiu, ventilatii, telemecanica si control acces.
 
"Suntem foarte mandri de istoria noastra. Tinand cont de faptul ca jubileul de platina este un bun prilej de bilant, am hotarat sa va vorbesc despre ultimii cinci ani, care au trecut de la precedenta noastra petrecere aniversara. Pe scurt, in aceasta perioada, in fiecare an, am reusit sa adaugam portofoliului TIAB in jur de 1.000 de proiecte, totalizand, astfel, o cifra de afaceri de peste doua miliarde de lei", a declarat Liviu Florea, directorul general al TIAB, in cadrul discursului aniversar pe care l-a tinut la festivitate.
La 75 de ani, TIAB are o echipa vasta de 800 de specialisti, 14 unitati de business si a finalizat cu succes peste 53.500 de proiecte.
 
 
Implicare in proiecte sociale si de mediu
Pe langa proiectele de instalatii si automatizari, compania a gasit intotdeauna resurse pentru a finanta si proiecte sociale si de mediu. Potrivit managerului, numai in ultimii 5 ani, TIAB a plantat peste 50.000 de copaci, a ajutat mii de familii nevoiase si a oferit copiilor lor rechizite pentru a putea merge la scoala.
"Am sustinut performanta, sponsorizand cluburi si olimpiade de matematica, robotica, informatica si inginerie, sau am oferit programe de mentorat pentru sute de elevi si studenti prin intermediul Academiei noastre, de care suntem deosebit de mandri. Dar, pana sa ajungem aici, primele initiative notabile au fost in pandemie, cand, cu sustinerea nepretuita a Fundatiei VINCI, am reusit sa acordam suport logistic si financiar ori de cate ori ne-a fost cerut. Astfel, am ajutat zeci de spitale, universitati, scoli si comunitati locale pentru a trece mai usor peste acea teribila perioada", a precizat Liviu Florea.
In perioada de dupa pandemie, TIAB s-a implicat si in sprijinul sportivilor, sponsorizand competitii de badminton, ski, tenis sau fotbal, dar si de atletism. "De asemenea, ne-am implicat in viata oraselor in care ne desfasuram activitatea zi de zi si am adus lumina in biserici, indiferent de confesiune, am sustinut frumosul prin expozitiile de arta si proiectele de regenerare urbana si, nu in ultimul rand, am initiat actiuni de ecologizare la care colegii mei au participat in numar mare. Avem multe povesti frumoase pe aceasta tema, inclusiv pe zona patrimoniului cultural si istoric al Romaniei. Si in toate, protagonistii si eroii au fost colegii mei", a adaugat managerul TIAB.
 
 
O istorie plina de realizari
In anul 1949, pe 1 martie, intr-o Romanie aflata in plin proces de recuperare sociala si economica dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, a luat nastere Intreprinderea 18 Instalatii Bucuresti, care va contribui la recladirea industriei romanesti, evoluand o data cu aceasta. In perioada imediat urmatoare, TIAB a devenit o prezenta esentiala in dezvoltarea multor lucrari de anvergura in aproape toate ramurile industriale, dar si in definirea identitatii tarii prin edificii publice si obiective social-culturale de mare importanta si complexitate. Noi orizonturi in evolutia companiei s-au deschis in 1960, in domenii precum automatizarile industriale si instalatiile de climatizare, ventilatie si incalzire.
Oficial, capitolul intitulat TIAB incepe in 1973, anul in care compania a fost redenumita in Trustul de Instalatii si Automatizari Bucuresti, identitatea sub care a functionat in ultima jumatate de secol. Intre anii 1973 si 1982 TIAB a continuat sa joace un rol important in dezvoltarea infrastructurii de transport din Romania, contribuind la o serie de proiecte care au avut un impact major asupra modernizarii si cresterii economice a tarii. 
In 1982, compania a participat la finalizarea lucrarilor de instalatii electrice si automatizari in cadrul proiectului de piroliza in Combinatul Petrochimic Teleajen, iar in 1985 au inceput probele de punere in functiune si finalizare a lucrarilor de dezvoltare a rafinariei Brazi, un proiect complex, desfasurat pe parcursul a aproape un deceniu.
De-a lungul timpului, specialistii au imprimat in ADN-ul TIAB inovatia, preocuparile tehnice si tehnologice ale acestora aducand recunoastere internationala prin obtinerea de patente si brevete. 
 
 
Ultimele 3 decenii, marcate de digitalizare
Anul 1989 marcheaza o noua etapa in viata social-economica a companiei si a romanilor, avand parte de o piata si o viata libera. In ultimul an al secolului XX, in 1999, TIAB sarbatoreste un moment remarcabil in istoria sa - 50 de ani de activitate dedicata inovatiei, excelentei si contributiilor semnificative ale industriei si, mai ales ale comunitatii. In 2005, TIAB executa modernizarea completa a rafinariei Petrotel Lukoil, o lucrare de referinta in industria de petrol si gaze.
Anul 2007 reprezinta un moment de referinta in istoria grupului: TIAB a intrat in grupul VINCI Energies, deschizand, astfel, usa catre noi oportunitati. In 2012, compania a realizat statiile de transformare pentru linia de metrou Magistrala M5 si, un an mai tarziu, a intrat pe piata lucrarilor de irigatii finantate din fonduri europene. In 2014 compania a inceput lucrarile la instalatiile de balizaj de pe aeroporturile din Romania, iar in 2015 a participat, alaturi de Sdel Navis, la lucrarile efectuate pe navele de croaziera de pe santierul naval de la STX Saint Nazaire.
In 2016, TIAB a facut primul pas catre digitalizare, prin dezvoltarea propriei aplicatii de monitorizare a mentenantei, PASSMMS, iar in 2019, din dorinta de a modela generatiile viitoare, compania a lansat un program de formare profesionala pentru adolescenti.
Alte proiecte reprezentative pentru activitatea din ultimii 5 ani ai companiei au vizat dezvoltarea infrastructurii gazelor naturale in Romania, modernizarea statiei electrice de 400 kV Medgidia Sud, precum si constructia unui depozit logistic in Ungaria, de 117.000 mp.
"TIAB in 2024 inseamna excelenta in safety, performanta in business, protejarea mediului inconjurator si responsabilitate sociala. Acest spirit l-am mostenit de la predecesorii nostri, cei care au fost in prima linie ori de cate ori a fost nevoie in vremurile trecute. De la ei am invatat ca TIAB este o mare familie, in care ne impartasim bucuriile si ne ajutam si ne sprijinim in necazuri, intotdeauna reusim sa trecem mai departe impreuna", a adaugat Liviu Florea.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGTotalEnergiesSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
Arduro
MAKITA
rigips
concelex
strabag nivel 1
BogArt
Acvatot 2019
EDIT-Structural
konsent
DRS
ness project
VEGO
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
SIGM
Ubitech
SSAB
CDS
noark
viarom
ELECTROGRUP
ERBASU CONSTRUCT
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<