Agenda Constructiilor
Joi, 22 August 2019
 
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ARCON: Majorare cu 10% a vanzarilor de sisteme termoizolante de cofrare
ARCON: Majorare cu 10% a vanzarilor de sisteme termoizolante de cofrare
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 26 Iul 2013 08:05
Producatorul de materiale pentru constructii Arcon - Sfantu Gheorghe, ce a preluat la inceputul anului in curs afacerile companiei Amvic - a anuntat o crestere cu 10% a vanzarilor de sisteme bazate pe elemente termoizolante de cofrare in 2012, fata de anul anterior. Potrivit datelor societatii, evolutia s-a datorat in special vanzarilor la export, care s-au triplat. "Pentru 2013 estimam mentinerea nivelului precedent al vanzarilor si intentionam sa compensam scaderea pe piata interna prin dublarea cantitatilor livrate in afara tarii, unde cofrajele termoizolante tip Amvic sunt foarte apreciate. Obligativitatea implementarii directivei europene de reducere a consumului de energie cu 20% pana in 2020 ne indreptateste sa consideram ca, in perspectiva anilor viitori (2014 -2015), se va inregistra o crestere anuala a vanzarilor situata intre 20% si 40%", a declarat Sorin Cristea, director de vanzari al Arcon. Afacerile cu sisteme de cofrare termoizolante s-au aflat in scadere usoara in primele trei luni ale anului in curs, din cauza conditiilor climatice nefavorabile constructiilor si lipsei de finantare a lucrarilor din domeniu, insa conducerea firmei estimeaza o mentinere a vanzarilor din acest an la nivelul lui 2012. Printre obiectivele stabilite de managementul Arcon se afla dublarea cantitatii de sisteme de cofrare livrate in afara tarii pana in 2015, concomitent cu o crestere anuala a exporturilor cu cel putin 25% din cifra de afaceri.
 
Proiecte realizate in Franta, Spania si Austria
Pe plan intern, cele mai importante livrari au fost realizate in zona Bucuresti-Ilfov, urmata de regiunea Moldovei, cele mai importante comenzi fiind pentru sistemele de cofrare destinate realizarii de constructii pasive (din clasa energetica A+). Printre lucrarile executate cu sistemul Amvic in Romania se remarca un ansamblu de blocuri in Mogosoaia si un imobil (P+8E) in Constanta. La nivel international, cofrajele termoizolante au fost utilizate pentru constructia unui ansamblu rezidential in localitatea finlandeza Turku, precum si la executia mai multor case individuale in Franta, Spania si Austria. "Sistemul Amvic se utilizeaza mai ales in segmentul rezidential, unde beneficiarii sunt mai interesati de eficienta in exploatare a cladirii, chiar si cu un regim de inaltime mai mare. Sunt si investitori de amploare care au inteles ca trebuie sa ofere alte solutii pentru zidarie decat cele clasice, din BCA sau caramida. Tendinte ascendente ale cererii se observa si pe segmentul comercial - turistic (pensiuni) sau de birouri moderne, care beneficiaza de sisteme performante de incalzire si climatizare", a precizat Sorin Cristea.
***
La inceputul anului in curs, Arcon a definitivat procedura de preluare a companiilor Corina Gealan si Amvic, detinute anterior de Marin Crutescu. Societatea din Sfantu Gheorghe este activa pe piata locala a termo- si hidroizolatiilor din anul 1994 si are, in prezent, 200 de angajati. Incepand din 2012, compania a dezvoltat si o facilitate de productie a tencuielilor decorative si vopselelor, cu o capacitate de 45.000 de tone pe an. Pentru informatii suplimentare, www.arcon.ro
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 144 (August 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023