Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ISOVER exporta 30% din productia de vata minerala de sticla de la Ploiesti
ISOVER exporta 30% din productia de vata minerala de sticla de la Ploiesti
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 03 Ian 2014 08:27
Planurile diviziei Isover Business Unit din cadrul Saint-Gobain Construction Products - unul dintre liderii pietei locale de vata minerala - vizeaza atingerea unei cote de 30% a exporturilor din productia totala realizata la fabrica din Ploiesti, in contextul in care segmentul de profil a consemnat o scadere de 30% in perioada 2008-2013. "Livrarile vizeaza piete din regiune, precum Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova sau Serbia. In ceea ce priveste vata minerala bazaltica, cererea de pe piata locala absoarbe intregul volum produs", a declarat Filipe Ramos, directorul general al Isover. Compania detine doua linii de productie a vatei minerale de sticla si bazaltice, fabrica din Ploiesti fiind amplasata pe un teren de aproximativ 130.000 mp si realizata in urma unei investitii de 35 milioane de euro. Compania mai livreaza la nivel national sisteme formate din membrane climatice inteligente si accesorii, precum si produse pentru etanseizare si protectie impotriva umiditatii. In ceea ce priveste piata locala de materiale pentru izolatii, estimarile Isover arata ca, din 2008 pana in prezent, aceasta a raportat o scadere de peste 30%.
 
Masurile de eficienta energetica pot contribui pozitiv la redresarea pietei de izolatii
Potrivit managerului Isover Business Unit, exista o serie de factori ce pot contribui la redresarea pietei locale de materiale pentru izolatii. "In primul rand, o astfel de redresare depinde de imbunatatirea climatului economic, atat in Romania, cat si la nivel mondial, intrucat acest segment depinde de accesul la surse de finantare. In al doilea rand, este evident ca piata din tara noastra poate fi impulsionata de adoptarea unor programe ambitioase de reabilitare termica a cladirilor, precum si de impunerea unor standarde ridicate de eficienta energetica pentru constructiile noi. De asemenea, este important ca toate reglementarile in vigoare sa fie respectate, iar acest lucru este posibil printr-un sistem de control bine pus la punct. Toate aceste masuri ar trebui sustinute la nivel central", a precizat Filipe Ramos. Un alt factor ce ar putea duce la impulsionarea pietei este educarea consumatorilor pentru a intelege beneficiile pe termen lung ale eficientei energetice.
***
Isover este activa pe piata locala din 1999, iar in 2005 a preluat DBW Romania, cel mai mare producator national de vata minerala bazaltica, in acel moment. In 2007, firma a inaugurat noua linie de vata minerala de sticla de la Ploiesti, devenind producator si exportator al acestor produse. Fabrica din Romania, unde lucreaza aproximativ 135 de angajati, reprezinta unul dintre principalele centre de productie ale grupului din Europa, avand o capacitate de productie anuala de 20.000 de tone de vata minerala de sticla si 6.500 de tone de vata minerala bazaltica.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
rigips
noark
concelex
konsent
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
MAKITA
Ubitech
quadratum
Acvatot 2019
SSAB
EDIT-Structural
strabag nivel 1
SIGM
theda mar
leviatan
ness project
ERBASU CONSTRUCT
viarom
siniat
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander