Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - KNAUF Insulation: Deschidere a unei noi fabrici de vata minerala bazaltica in Franta
KNAUF Insulation: Deschidere a unei noi fabrici de vata minerala bazaltica in Franta
Izolatii & Finisaje Publicat de Cosmin Dincu 12 Sep 2019 06:01
Oficialii Knauf Insulation au anuntat recent, prin intermediul unui comunicat, ca „a inceput numaratoarea inversa pana la deschiderea noii fabrici de vata minerala bazaltica a Knauf din Franta – un demers care va asigura beneficii masive atat clientilor, cat si angajatilor corporatiei”.
Noua fabrica din Illange (localitate amplasata in nord-estul Frantei), deschisa in urma unei investitii evaluate la cel putin 116 milioane de euro si care creeaza cel putin 120 de locuri de munca directe, va produce peste 110.000 de tone de vata minerala in fiecare an, permitand companiei sa distribuie uniform capacitatea sa in toata zona europeana, imbunatatind nivelul serviciilor si timpul de livrare pentru clienti. Potrivit planului initial, startul efectiv al productiei a fost programat pentru toamna anului in curs.
Referindu-se la aceasta investitie in cadrul careia, in premiera pentru Knauf, constructia s-a derulat de la A la Z (si care este, de altfel, prima unitate de productie a vatei minerale bazaltice a Knauf Insulation in Franta, dupa cum a aratat anterior Mark Leverton, director general al grupului pentru Europa de Vest), Jean-Claude Carlin, CEO al Knauf Insulation, a declarat: „Piata materialelor de izolare poate fi volatila, astfel incat, in ultimele 18 luni, au existat ocazii in care, in fabricile noastre din Europa Centrala si de Est, s-au efectuat ore suplimentare pentru a preintampina situatiile in care nu ne-am fi putut indeplini la timp livrarile. Acest lucru pune in mod clar o presiune semnificativa asupra echipelor noastre, de la productie pana la servicii pentru clienti. Deschiderea unitatii din Illange este, prin urmare, o oportunitate excelenta de a ne recalibra productia in Europa, de a reveni la un flux de lucru normal in fabricile noastre si de a imbunatati in mod semnificativ serviciile pentru clienti. Suntem incantati sa deservim de la Illange beneficiarii nostri din Europa de Vest, in special din Franta, unde cererea pentru solutiile noastre de izolare a peretilor exteriori cu vata minerala bazaltica, necombustibila, se situeaza pe un trend ascendent, inclusiv datorita angajamentului luat de guvernul de la Paris - consolidat prin reglementari legislative - de a renova sute de mii de locuinte in fiecare an, pentru a reduce consumul de energie si amprenta de carbon”.
Dupa cum se arata in comunicat, noile tehnologii de ultima generatie sunt testate in prezent pe santier, iar dupa momentul lansarii productiei, uzina Knauf din Illange va deservi pietele din Germania si Benelux, pe langa cea din Franta.
„Avem o echipa de profesionisti foarte bine pregatiti la Illange si sunt mandru de ceea ce am realizat deja. Am creat, practic, peste o suta de locuri de munca pe plan local si am dezvoltat capacitatea si tehnologia pentru a produce o noua gama de solutii interesante de vata minerala bazaltica. In scurt timp, ne asteptam sa contribuim in fiecare an cu un beneficiu economic de pana la 20 de milioane de euro, pentru comunitatea din Illange – si nu numai”, a concluzionat Jean-Claude Carlin.
Izolatia acustica, in atentia Knauf Insulation
Nu numai deschiderea noii unitati din Illange se afla, in ultimul timp, in atentia managementului Knauf Insulation, ci si preocuparile actuale cu privire la solutiile inovatoare de izolare acustica (fonica).
Intr-un alt comunicat, specialistii Knauf arata ca, de ceva timp, notiunea de cladiri „verzi” a obtinut recunoasterea pe care o merita. Initial, aceasta tendinta de a construi mai ales locuinte „verzi” a fost determinata de cerintele privind consumul de energie. Cu toate acestea, s-a realizat rapid ca, de pilda, calitatea vietii nu depinde exclusiv de consumul de energie; protectia acustica avand un rol important. Fonoizolarea reprezinta deja o cerinta importanta in planurile de sustenabilitate din intreaga lume - si vor exista exigente acustice tot mai drastice pentru proiectarea si constructia cladirilor viitorului. Mai mult, protectia acustica va deveni, de asemenea, un factor-cheie pentru lucrarile de renovare si nu va mai fi un privilegiu al salilor de opera si al celor de teatru. Tendintele de dezvoltare a materialelor continua sa se focalizeze pe solutii durabile, reciclabile si ecologice. Performantele acustice vor continua sa se imbunatateasca si, eventual, se va realiza integrarea cu sistemele „inteligente” si cu solutiile imprimate 3D, care sunt tot mai populare. Knauf Insulation are competenta de a se plasa ca lider in inovare si in crearea noilor tehnologii. Proprietatile acustice ale materialelor izolatoare sunt esentiale, dar rareori un singur material poate sa aiba toate proprietatile solicitate. De aceea, este vorba de sisteme de izolare - pentru pereti, acoperisuri, fatade sau chiar la anumite aparate electrocasnice ce genereaza zgomot – care trebuie sa functioneze unitar. Pe langa preocuparea de a imbunatati capacitatile acustice ale produselor Knauf, expertii grupului colaboreaza cu producatori de sisteme si componente, pentru a optimiza performantele de fonoizolare ale produselor finite. Acestei sinergii se realizeaza mai ales pe baza solutiilor de protectie acustica de la Knauf, utilizate in special pentru constructii noi si renovari de imobile. Performantele acustice, termice si de rezistenta la foc ale materialelor Knauf Insulation sunt sincronizate si reprezinta un tot unitar.
„Lucram permanent pentru a spori capacitatile de izolare fonica si de absorbtie a zgomotului, specifice produselor noastre, la scara microscopica, analizand compozitia chimica optima, dimensiunea fibrei si sinergia cu alte materiale. Folosim tehnologii de ultima ora si inventam materiale noi, care ar putea contura viitorul. Suntem atenti la cerintele pietei si la nevoile autentice ale oamenilor. De aici provine majoritatea ideilor noastre de imbunatatire. Optimizam performantele acustice pentru a aborda problemele intampinate in viata de zi cu zi a oamenilor. Indiferent daca aceasta cale duce la o izolatie mai subtire, mai usoara, biodegradabila sau pur si simplu mai atragatoare din punct de vedere estetic, ne-am angajat sa rezolvam toate aceste probleme cu expertiza noastra tehnica. De exemplu, DRS Sound Supreme Board asigura o izolare fonica excelenta si reprezinta un produs ce se bazeaza pe o combinatie de vata minerala si alte materiale ecologice. Este un rezultat al cercetarii in domeniul protectiei acustice si este realizat printr-un proces tehnologic unic, patentat. Acesta reprezinta o solutie simpla si eficienta pentru o problema des-intalnita, cum este propagarea zgomotului prin usi. DRS Sound Supreme Board este un produs conceput in mod inteligent ca izolatie pentru usi, fiind adoptat pe scara larga pe piata, datorita capacitatii sale de izolare fonica ridicata si ca urmare a instalarii usoare a materialului in structura usilor”, au mai subliniat specialistii Knauf Insulation.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
cv water 2021
strabag nivel 1
rigips
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere