Agenda Constructiilor
Joi, 22 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - RIGIPS: Investitie de 1,65 milioane de euro intr-o noua tehnologie de ambalare
RIGIPS: Investitie de 1,65 milioane de euro intr-o noua tehnologie de ambalare
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 09 Dec 2015 16:07
Producatorul de ipsos si placi din gips-carton Saint-Gobain Rigips a inaugurat o noua linie de ambalare a gleturilor si tencuielilor pe baza de ipsos la fabrica din Turda, in urma unei investitii de 1,65 milioane de euro. Linia a fost livrata de grupul belgian Arodo, folosind cea mai moderna tehnologie din domeniu. "Noua tehnologie pune la dispozitia clientilor ambalaje noi, din polietilena (PE), vidate, curate, care nu lasa praf, 100% reciclabile, rezistente la umezeala si care ajuta la pastrarea proprietatilor produselor mai mult timp, prelungind termenul de valabilitate al acestora", a declarat Monica Csaszar, directorul de operatiuni industriale din cadrul Saint-Gobain Construction Products - Rigips Business Unit. Proiectul a fost realizat din fonduri proprii si co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", gestionat de Ministerul Fondurilor Europene.
Pe noua linie de insacuire, paletizare si impachetare se vor ambala toate produsele pe baza de ipsos din gama Rimano (Uni, Ten, Bianco, Glet si Top) si Rigips (Duo Glet, Super, Rifix si Rifin). Aceste produse, utilizate pentru nivelarea si finisarea suprafetelor din interiorul cladirilor, au la baza ipsos natural, o materie prima 100% reciclabila infinit, roca de gips provenind din depozitele naturale de roca din Cariera Cheia de la Turda, unde compania isi desfasoara operatiunile industriale.
"Pe langa optimizarea spatiului logistic, noii saci fiind acum vidati, ambalajele din PE prezinta o serie de multe alte avantaje: sacii raman curati, pulberile de ipsos nemaifiind prezente pe exteriorul acestora asa cum se intampla cu sacii actuali din hartie de pe piata. In plus, acestia sunt rezistenti la socurile mecanice, reducand la minimum riscul de a se rupe sau de a crapa in timpul transportului sau al manipularii", a mai spus Monica Csaszar.
Daca la vechile ambalaje transferul de umiditate din aer (datorita conditiilor improprii de depozitare) putea duce, uneori, la intarirea pulberilor in interiorul sacului, datorita noilor ambalaje din PE, sacul poate fi inchis cu usurinta, chiar daca produsul a fost utilizat partial, produsul pastrandu-si proprietatile chiar si dupa deschiderea sacului. "Sanatatea mediului interior din locuintele noastre sau din spatiile publice este unul dintre lucrurile esentiale dupa care se ghideaza compania Saint-Gobain Rigips Romania. Aceasta linie de ambalare, dar si produsele aferente, raspund preocuparilor consumatorilor si aplicatorilor ce doresc sa aiba un mediu interior cat mai sanatos", a declarat Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Rigips.
***
Compania Saint-Gobain Rigips este prezenta de peste 20 de ani pe piata din Romania, fiind lider al segmentului materialelor de constructii pe baza de ipsos si are trei unitati de productie: una de procesare a rocii in comuna Mihai Viteazu (judetul Cluj), o fabrica de placi de gips-carton si alta de ipsos pentru constructii si industrial, cu spatii de depozitare proprii (toate situate in Turda) si un depozit in Bucuresti. Divizia are circa 250 de angajati si peste 200 de distribuitori.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMelmas_1octCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
CELCO 2020
rigips
ssab ag antrepriza generala
hilti
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere