Agenda Constructiilor
Joi, 21 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ROCKWOOL lanseaza produse noi si angajeaza oameni la fabrica din Prahova
ROCKWOOL lanseaza produse noi si angajeaza oameni la fabrica din Prahova
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 15 Iun 2020 13:23
Grupul danez ROCKWOOL, lider mondial in productia de vata minerala bazaltica, isi extinde activitatea din Romania prin lansarea primelor produse realizate prin tehnologia Dual Density, a unei noi game Monodensity si angajarea unui numar suplimentar de oameni pentru al patrulea schimb de la fabrica din Aricestii Rahtivani, judetul Prahova.
"ROCKWOOL Romania nu a irosit aceasta perioada de criza. Sunt mandru de echipa, care a lucrat intens, atat la fabrica de la Aricestii Rahtivani cat si la sediul din Bucuresti, astfel incat am reusit sa lansam o serie produse noi, toate «Fabricate in Romania». Ma bucura mai ales faptul ca am reusit sa producem placi de vata bazaltica Dual Density, primele fabricate in tara noastra. Vorbim despre placi de vata cu doua straturi integrate, realizate printr-o tehnologie avansata, patentata de ROCKWOOL, si care sunt foarte apreciate de catre clientii nostri datorita avantajelor termice, mecanice si de rezistenta la incendiu pe care le aduc. Deocamdata avem gamele Hardrock si Frontrock realizate prin aceasta tehnologie si urmeaza sa dezvoltam si altele", a declarat Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.
Compania a facut schimbari si in privinta produselor monodensity, acolo unde noua gama Dachrock, destinata acoperisurilor tip terasa si pardoselilor. Aceasta va inlocui treptat gama anterioara Roofrock, iar Steprock Casa, Steprock Plus si Steprock Extra vor inlocui seriile anterioare Steprock LD, Steprock ND si Steprock HD.
ROCKWOOL Romania si-a mentinut vanzarile la un nivel bun chiar si in perioada starii de urgenta, ceea ce a permis companiei sa continue planurile de dezvoltare, inclusiv prin noi angajari.
"Nu am facut concedieri sau reduceri de salarii in perioada asta. Din contra, tocmai am crescut numarul de angajati cu inca 15 pentru al patrulea schimb de la fabrica de la Aricestii Rahtivani. Am ales sa ne dezvoltam in continuare pentru am simtit increderea ridicata din partea clientilor nostri chiar si in aceasta perioada, dar si pentru ca suntem increzatori ca putem continua sa ne mentinem o cota de piata importanta. In luna mai a iesit pe poarta fabricii camionul cu numarul 1.000, ceea ce e o performanta daca tinem cont de faptul ca unitatea a fost deschisa acum cateva luni. Acum clientii nostri, mai ales din Romania dar si din tarile invecinate, pot avea produse ROCKWOOL livrate mai rapid. Noi mizam pe o evolutie buna a pietei termoizolatiilor, mai ales datorita programelor nationale de eficienta energetica, dar si celor europene, din planul Green Deal", a adaugat directorul ROCKWOOL.
Compania a deschis, la finalul anului trecut, prima sa fabrica din Romania, in urma unei investitii in valoare de 50 milioane de euro. Aceasta are o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an, fiind cea mai mare unitate de profil din tara noastra. Fabrica este amplasata pe un teren de 30 de hectare, in parcul industrial Ploiesti West Park din localitatea Aricestii Rahtivani, in apropiere de Ploiesti.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLPLANCOVID-19elmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere