Agenda Constructiilor
Marti, 31 Ianuarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - Rockwool: Programul Casa Eficienta Energetic mai are inca fonduri disponibile
Rockwool: Programul Casa Eficienta Energetic mai are inca fonduri disponibile
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 03 Nov 2020 17:15
Programul “Casa Eficienta Energetic”, derulat de Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor prin Administratia Fondului pentru Mediu, are inca fonduri disponibile, iar doritorii pot aplica in continuare pentru a creste performanta energetica a locuintelor.
ROCKWOOL Romania, principalul producator de vata minerala bazaltica din Romania, arata ca termoizolarea casei cu ajutorul acestui produs aduce beneficii care tin nu doar de reduceri semnificative ale facturilor la energie, ci si siguranta crescuta la incendiu, confort acustic sporit si un climat sanatos in interiorul locuintei.
“Cei care aleg sa isi izoleze casa cu vata minerala bazaltica pot vedea inca de la inceput reduceri de 70% ale facturilor pentru incalzirea si racirea locuintei. Investitia initiala se recupereaza in cativa ani, mai ales in conditiile in care statul sustine financiar 60% din efort, iar produsele ROCKWOOL sunt accesibile, intrucat avem o fabrica de vata minerala bazaltica langa Ploiesti, o investitie de 50 de milioane de euro”, a declarat Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.
“Un aspect chiar mai important decat economia de bani la facturile de intretinere este nivelul crescut de siguranta la incendiu pe care il are o casa anvelopata cu vata minerala bazaltica, ceea ce inseamna un plus de grija pentru noi si familiile noastre in fata focului. Vata ROCKWOOL nu arde si se incadreaza in clasa A de reactie la foc, cea mai ridicata, adica este incombustibila, nu arde si se topeste la peste 1000°C. De asemenea, vata permite peretilor sa “respire”, ceea ce impiedica formarea mucegaiului si contribuie la crearea unui climat sanatos in interiorul locuintei”, a adaugat directorului companiei daneze.
In Romania sunt aproximativ 8,2 mil. locuinte, distribuite in 5,1 mil. cladiri. In zona urbana, 72% din locuinte sunt in cladiri de tip bloc, in timp ce in zona rurala 94,5% din locuinte sunt case unifamiliale. Acestea din urma reprezinta nu mai putin de 98% din fondul rezidential, in vreme ce 37% din locuintele din Romania sunt concentrate in doar 2% dintre cladirile rezidentiale (blocuri de locuit). Suprafata locuibila totala a crescut continuu in Romania, de la 270 mil. m2 in anul 2000 la 425 mil. m2 in 2016.
Grupul danez ROCKWOOL, lider mondial in productia de vata minerala bazaltica, sustine programul “Casa Eficienta Energetic” si vine in intampinarea clientilor cu sisteme complete, care pe langa eficienta energetica, ofera siguranta maxima la incendiu, durabilitate si izolare acustica.
Pentru o izolare termica superioara, ROCKWOOL propune clientilor pachetul complet REDArt care imbina toate elementele unui termosistem eficient. Sistemul se instaleaza cu usurinta pe peretii exteriori ai cladirii, pentru a reduce pierderile de caldura, precum si pentru a extinde durata de viata a acesteia.
Programul “Casa Eficienta Energetic” este primul program guvernamental de finantare a cresterii eficientei energetice a caselor unifamiliale, ce isi propune sa sprijine proprietarii de case cu sume de pana la 15.000 de euro. Proprietarii de case interesati de programul Casa Eficienta Energetic va trebui sa depuna online o cerere pentru prima energetica insotita de un certificat de performanta energetica initial si un audit energetic al casei care urmeaza a fi renovata. Imediat dupa acceptarea cererii, proprietarii vor primi un numar unic de inregistrare. Asta inseamna ca au la dispozitie 60 de zile pentru a veni cu tot dosarul investitiei. Dupa aprobarea dosarului, lucrarile pot incepe si se pot derula intr-o perioada de maximum 18 luni.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMMESENBURGman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
viarom
BALTIC
strabag nivel 1
leviatan
CELCO 2020
rigips
Acvatot 2019
BMI_Icopal
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
hilti
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023