Agenda Constructiilor
Miercuri, 18 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - SIKA a preluat producatorul de sisteme hidroizolatoare Arcon Membrane
SIKA a preluat producatorul de sisteme hidroizolatoare Arcon Membrane
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 19 Dec 2018 11:44
Grupul elvetian Sika, aflat in plin proces de extindere a business-ului la nivel international, a anuntat preluarea producatorului roman de sistemele pentru hidroizolatii Arcon Membrane. Prin aceasta achizitie, Sika isi consolideaza pozitia de lider al pietei materialelor pentru constructii din Romania si isi extinde portofoliul de produse pentru a raspunde cererii in crestere de sisteme pentru acoperisuri si hidroizolatii. Business-ul preluat genereaza vanzari anuale de circa 23 milioane de franci elvetieni (CHF), potrivit datelor Sika.
In prezent, tranzactia este supusa avizarii autoritatilor de concurenta din tara noastra.
Prin achizitia Arcon, Sika va deveni liderul pietei autohtone de membrane pentru acoperisuri si hidroizolatii. De asemenea, tranzactia reprezinta un alt pas in strategia Sika de expansiune pe piata de membrane bituminoase, venind dupa alte achizitii realizate in ultimii ani in acest domeniu, precum Index - in Italia, KVK - in Cehia si Bitbau Dörr - in Austria.
Arcon are sediul si o fabrica complet automatizata in Sfantu-Gheorghe (judetul Covasna), unde produce membrane bituminoase, avand capacitate suficienta pentru a deservi si alte piete din sud-estul Europei. Mai mult, portofoliul Arcon include sisteme de termo-izolatii pentru fatade si acoperisuri, combinand polistirenul expandat (EPS) si membranele bituminoase. Operatiunile preluate sunt complementare diviziei Sika de acoperisuri, hidroizolatii si sisteme de anvelopare a cladirilor.
"Pozitia de lider de piata a Arcon, portofoliul cuprinzator de produse si reteaua vasta de distributie vor sprijini strategia noastra de crestere prin deschiderea unor noi oportunitati de vanzare incrucisata si, totodata, ne vor asigura accesul catre noi piete si proiecte-cheie", a declarat Ivo Schädler, manager regional EMEA in cadrul grupului Sika.
Toti angajatii Arcon vor fi integrati in structura grupului elvetian.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere