Agenda Constructiilor
Luni, 15 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - URSA: Piata romaneasca este mai deschisa produselor pentru constructii durabile
URSA: Piata romaneasca este mai deschisa produselor pentru constructii durabile
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 09 Oct 2019 06:49
In primele opt luni din 2019, pe piata locala a sistemelor de izolatii a fost inregistrata o crestere a cererii de materiale premium, in contextul implementarii cerintelor europene privind constructiile eficiente energetic, potrivit lui Sorin Pana, directorul general al companiei Ursa Romania, unul dintre principalii furnizori de vata minerala din tara noastra.
"Estimam ca piata se va mentine, in acest an, la nivelul din 2018, desi nu excludem o usoara crestere. Datele primite din piata in ultimii trei ani evidentiaza faptul ca sectorul materialelor de constructii a inceput sa creasca. Exista o cerere mare de locuinte atat in Bucuresti cat si in tara", a precizat Sorin Pana.
La nivel national, Ursa este activa de 25 de ani, comercializand vata minerala Ursa Glasswool si Ursa Terra, fabricata in Slovenia si Rusia, dar si noul sortiment de vata minerala Ursa PureOne, inclus in oferta grupului in vara anului trecut. 
"Anul trecut, in iunie, grupul Ursa a deschis o noua linie de fabricatie a vatei minerale albe fulgi, care beneficiaza de tehnologia PureOne. De asemenea, am lansat pe piata din Romania produsele Ursa PureOne, vata minerala alba, comercializata atat sub forma de fulgi, cat si de saltea de vata minerala. Produsele care beneficiaza de tehnologia PureOne sunt mai moi decat cele clasice, naturale, performante, 100% reciclabile si revolutioneaza industria. Procesul de fabricatie utilizeaza o tehnologie bazata pe apa, care elibereaza doar vapori. PureOne asigura o izolatie termica excelenta pe parcursul intregului an si este solutia perfecta de izolare acustica. Ajuta utilizatorii finali contribuind la imbunatatirea calitatii aerului din interior si permite arhitectilor sa proiecteze cladiri mai durabile. Ne dorim ca, pana la sfarsitul anului, sa lansam pe piata din Romania o linie de produse specializate pentru izolarea peretilor de hale. Sa speram ca vom avea timpul si parghiile necesare sa testam produsele", a explicat managerul Ursa Romania.
 
Sectorul constructiilor are nevoie de o amprenta verde
In contextul necesitatii adaptarii productiei noilor exigente privind sustenabilitatea si eficienta energetica, incepand cu 2017 grupul Ursa a schimbat toata gama de produse de izolatie, odata cu lansarea pe piata a unei noi tehnologii, Ursa Bionic. Aceasta a adus pe piata europeana materiale de izolare performante, fiind o tehnologie care ofera produselor durabilitate. Produsele inovatoare au primit certificatele internationale Blue Angel, EUCEB, RAL si EPD. 
"Piata cere produse «verzi». Prin urmare, si domeniul constructiilor avea nevoie de o amprenta verde. In ultimii ani, la Ursa am facut demersuri considerabile in dezvoltarea unor produse ecologice. Platforma de cercetare dezvoltata de grup a reusit sa creeze si sa lanseze pe piata vata minerala cu impact pozitiv asupra reducerii poluarii, imbunatatind eficienta energetica a cladirilor. Ursa BiOnic este o tehnologie care ofera produselor durabilitate, pentru conceperea noilor materiale fiind realizata, practic, o simbioza intre componentele organice si liantul biologic utilizat, un amestec de substante organice de origine vegetala", a explicat Sorin Pana.
***
URSA are o experienta de peste 60 de ani in domeniul sistemelor si materialelor pentru izolatii. Cu peste 1.800 de angajati in 13 unitati de productie si 40 de filiale locale, compania este prezenta in Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord, inregistrand o cifra de afaceri de circa 500 de milioane de euro anual.
Ursa deruleaza in Romania afaceri anuale de 6 milioane de euro, pe o piata aflata pe un trend ascendent in ultimii ani.
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
hilti
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
leviatan
MAKITA
CELCO 2020
leviatan
FRONTALE
rigips
viarom
Ubitech
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere