Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - ALUMIL sustine competitia de idei pentru regenerare urbana ArXellence 2
ALUMIL sustine competitia de idei pentru regenerare urbana ArXellence 2 Imprimare Email
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Mar 2020 14:54
Competitia Arhitecturala “ArXellence 2” este o competitie internationala de idei, realizata intr-o singura etapa, deschisa si cu participare gratuita pentru toti participantii care urmareste sa evidentieze designul inovator ca instrument ideal pentru succesul crearii noului Central Business District (CBD) din Salonic. Competitia, avizata de Uniunea Internationala a Arhitectilor (UIA), este organizata si sponsorizata de ALUMIL - o companie internationala cu capital elen, specializata in dezvoltarea sistemelor din aluminiu pentru aplicatii arhitecturale avansate. Competitia va fi realizata in conformitate cu Regulamentul Standard UNESCO pentru Competitii Internationale in Arhitectura si Urbanism si recomandarile UIA pentru cele mai bune practici.
Mai exact, obiectul competitiei consta in proiectarea pe o suprafata de peste 120.000 mp, amplasata in spatele portului existent, a unui nou District de Afaceri Central. Locatia avantajoasa, in imediata proximitate cu zona portuara si centrul istoric al orasului, in vecinatatea retelelor rutiere si feroviare importante, precum si in apropierea zonelor cu o importanta infrastructura logistica si industriala, ofera oportunitati pentru o dezvoltare economica durabila.
Mai mult, zona va fi semnificativ revitalizata odata cu finalizarea marilor proiecte de infrastructura precum modernizarea portului, inaugurarea retelei de metrou din Salonic si a retelei feroviare suburbane de vest. Aditional, pina in anul 2021 va fi finalizata constructia noilor terminale a Aeroportului International din Salonic, transformandu-l intr-un aeroport modern, cu o cretere semnificativa a capacitatii de procesare, conectand orasul cu intreg mapamondul.
Astfel, beneficiind de un puternic potential pentru o dezvoltare durabila Competitia de Idei Arhitecturale “ArXellence 2” reprezinta o provocare majora pentru realizarea unui proiect de regenerarea urbana cu sanse importante de implementare. Este primul pas, in mare parte decisiv, pentru realizarea asteptarilor de a construi un Salonic cosmopolit. Speranta noastra este ca propunerile vizionare primite in cadrul competitiei vor pava calea catre regenerarea zonei urbane aflate in degradare, impulsionand initiative ale administratiilor locale si incurajand participarea sectorului privat. De altfel, confirmand deosebita importanta si caracterul social al prezentei initiative, competitia se va desfasura sub auspiciile Ministerului de Mediu si Energie al Greciei, Guvernului Regional al Macedoniei Centrale, Municipalitatii orasului Salonic si Consiliului Arhitectilor din Salonic.
Startul competitiei a fost dat pe 9 Martie 2020, iar termenul limta pentru inregistrarea participantilor este data de 25 mai 2020. Data limita pentru depunerea de propuneri este de 15 Octombrie 2020. Fondul de premiere asigurat de organizator este de 60.000 €, iar cei 6 castigatori, alaturi de 4 mentiuni onorifice vor fi anuntati in cadrul Ceremoniei de Premiere care se va organiza in data de 25 Noiembrie 2020. Ceremonia de premiere va fi urmata de un eveniment expozitional de 20 de zile, timp in care propunerile vor fi expuse in incinta Primariei orasului Salonic si in incinta Filarmoniei din Salonic. In vederea obtinerii conditiilor de participare oficial aprobate de Uniunea Internationala a Arhitectilor si pentru a va inregistra in calitate de participant, va rugam sa vizitati site-ul oficial al competitiei: www.alumil.com/arxellence.
Fondat in anul 315 i. Hr. si numit in cinstea printesei Thessalonike, sora lui Alexandru cel Mare, Salonic este un oras istoric care a cunoscut o dezvoltare dinamica de-a lungul timpurilor. Datorita pozitionarii sale in Nord-Vestul Marii Egee, Salonic a devenit o metropola multi-etnica. Greci, romani, turci otomani, slavi si evrei au trecut prin secole, lasandu-si amprenta asupra culturii si stilului architectural al orasului.
Latura vestica a metropolei, care include portul orasului, a fost utilizata preponderend ca zona industriala, insa pozitionarea costala unica poate reprezenta un varf de lance pentru dezvoltarea si regenerarea urbana sustenabila si transformarea zonei intr-un vibrant pol regional si international. Din pacate, astazi zona de pe malul vestic este o zona urbana incomplet utilizata, reprezentand probabil una dintre cele mai subdezvoltate zone ale orasului. Desigur aceasta situatie are un impact asupra imaginii, atractivitatii si productivitatii metropolei. Initiativele din trecut menite sa faciliteze transformarea zonei intr-un pol de dezvoltare urbana nu au adus rezultatul scontat si, astfel, provocarea inca exista! Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
top 500
leviatan
theda mar
top 500
strabag nivel 1
viarom
concelex
top 500
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Ubitech
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
noark
CDS
Acvatot 2019
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu