Agenda Constructiilor
Marti, 15 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ASRO: Actualizare standard pentru continuitatea afacerilor in caz de forta majora
ASRO: Actualizare standard pentru continuitatea afacerilor in caz de forta majora
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 03 Dec 2019 14:29
Dezastrele naturale, incendiile, problemele in lantul de aprovizionare, atacurile hackerilor sunt doar o parte dintre posibilele amenintari la care poate fi expusa o organizatie.
Zicala „paza buna trece primejdia rea” este valabila si in acest context, iar paza este planificarea riguroasa a continuitatii afacerilor si a masurilor care trebuie luate in cazul unor dezastre.
Perturbarea bunului mers al afacerii este un adevarat cosmar pentru directorii de operatiuni, dar odata ce aceasta situatie este gestionata cu succes, pot aparea o serie de avantaje si oportunitati. In cazul unor situatii neprevazute, planurile de continuitate a afacerii sunt esentiale pentru a putea readuce organizatia la o functionare normala.
Standardul international ISO 22301, Securitate societala. Sisteme de management al continuitatii activitatii. Cerinte, (adoptat de ASRO ca standard roman in anul 2014 – SR EN ISO 22301) este primul standard care are ca scop implementarea si mentinerea unui plan eficient de continuitate a afacerilor.
Odata implementat in cadrul unei organizatiei, standardul ajuta managerii in luarea unor masuri eficiente si a unei recuperari mai rapide in cazul unor potentiale dezastre, astfel incat impactul acestora asupra organizatiei, a angajatilor sau liniei de productie fiind redus substantial.
In luna octombrie, Organizatia Internationala de Standardizare (ISO) a publicat noua editie a standardului ISO 22301, acesta fiind actualizat pentru a ramane relevant si pentru a continua sa satisfaca nevoile pietei. Standardul reuneste cele mai bune practici existente la ora actuala pentru a sprijini organizatiile de orice fel sa raspunda si sa se recupereze in mod eficient in cazul calamitatilor.
O organizatie rezistenta este cea care este capabila sa se adapteze la schimbari, care este constienta de vulnerabilitatile sale si care are planuri pentru a raspunde in momentul in care lucrurile nu merg bine. Recuperarea rapida dupa o intrerupere a afacerii necesita o intelegere profunda a ceea ce este important pentru o organizatie, planuri de raspuns usor de urmarit si personal care sa-si cunoasca rolul lor in cazul unui incident.
SR EN ISO 22301 ofera siguranta nu numai organizatiei, ci si clientilor, furnizorilor, autoritatilor de reglementare si altor parti interesate.
Imbunatatirile cheie ale noii editii includ o structura si o terminologie mai clara pentru a favoriza o mai buna intelegere a ceea ce este necesar, dar si actualizari pentru a ramane in conformitate cu toate celelalte standarde ale sistemului de management ISO. ISO 22301 a fost elaborat in cadrul comitetului tehnic ISO / TC 292, Securitate si rezilienta.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
hilti
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
strabag nivel 1
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere