Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Mai 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BAIA MARE: Finantare de 70 milioane euro pentru modernizarea infrastructurii
BAIA MARE: Finantare de 70 milioane euro pentru modernizarea infrastructurii
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Feb 2020 11:43
Principalele artere de circulatie din municipiul Baia Mare dar si transportul in comun efectuat pe raza orasului vor fi restructurate. Proiectele dezvoltate in acest sens la initiativa primarului Catalin Chereches, a caror valoare se ridica la aproximativ 70 de milioane de euro, vizeaza atat reamenajarea principalelor artere de circulatie din municipiu, astfel incat sa fie create benzi dedicate exclusiv transportului in comun, cat si realizarea unor parcari de mari dimensiuni in zonele cheie ale orasului. Nu vor lipsi benzile special dedicate biciclistilor, iar trotuarele vor fi si ele reabilitate.
Lucrarile vor fi desfasurate pe o suprafata totala de peste 300.000 de metri patrati, aferenta bulevardelor Independentei, Decebal, Bucuresti, Republicii, Unirii si Traian, respectiv strada Garii. Vor fi modernizati peste 200.000 metri patrati de carosabil, aproximativ 50.000 de metri patrati de trotuare vor fi reamenajati si vor fi create benzi pentru biciclisti care insumeaza o suprafata de aproape 30.000 de metri patrati.
Bulevardele vor fi largite, vor fi create benzi dedicate transportului in comun cu o latime de 3,5 metri care vor fi separate prin borduri de piatra de benzile pentru circulatia autovehiculelor, iar statiile de autobuz vor fi acoperite complet cu structuri metalice. La marginea partii carosabile vor fi realizate benzi dedicate exclusiv biciclistilor si vor fi amenajate zone verzi. Totodata vor fi reamenajate podurile care traverseaza raul Sasar, dar si sensurile giratorii care fac legatura intre principalele artere de circulatie din muncipiu.
„Pentru a deveni un oras cu valente europene din punct de vedere al infrastructurii rutiere, pietonale dar si a transportului in comun, municipiul Baia Mare are nevoie de o interventie majora, revolutionara. In acest sens, in baza studiilor efectuate de specialisti, am depus spre finantare prin Programul Operational Regional, modernizarea tuturor bulevardelor din municipiu dar si contruirea unui bulevard nou, precum si extinderea unor artere importante de circulatie. Este vorba in primul rand despre strada Garii, care se va prelungi pana la intersectia cu Bulevardul Unirii, respectiv strada Dragos Voda, care va deveni bulevard si se va intersecta in zona vechii “Pirite” cu viitorul Bulevard de Vest. Noul bulevard, Bulevardul de Vest, va traversa o parte a Municipiului Baia Mare, va face intre Bulevardul Bucuresti si Bulevardul Independentei, cu un pod peste raul Sasar in zona Dacia Service si o pasarela de trecere peste calea ferata, urmand ca intersectia cu Bulevardul Bucuresti sa se realizeze in zona Dedeman- Selgros -Value Center. Aceste interventii vor avea loc in perioada 2020- 2023, pentru ca in perioada 2023 – 2027 sa intervenim pe restul arterelor importante de circulatie din muncipiu. Logica dupa care reconstruim aceste bulevarde este de a crea o banda dedicata pentru transportul in comun, a elimina trecerile de pietoni de pe bulevarde si a le introduce in subteran – intr-o maniera moderna, cu benzi rulante, lifturi si galerii cu caracter comercial in subteran, respectiv completarea zonelor pietonale cu piste de biciclete si zone verzi. Foarte important este ca parcarile aflate astazi pe marginea carosabilului vor fi translatate in parcari subterane si supraterane, unde sa putem oferi nu doar locuri de parcare cu caracter public ci si locuri de parcare pentru cetatenii care locuiesc in zonele respective. Se vor realiza patru autogari la intrarile dinspre Cluj, Satu Mare, Baia Sprie si Targu Lapus, iar atasat acestora vom construi pe sistemul “park and ride ” parcari ce vor fi folosite de catre cetatenii din afara municipiului care vor fi motivati sa parcheze la marginea orasului si sa foloseasca transportul in comun pe raza Muncipiului Baia Mare.
Va fi o etapa revolutionara dar complicata pentru muncipiul Baia Mare in care va fi foarte important modul in care organizam santierele si temporizam investitiile, pentru ca scopul sa fie atins cat mai rapid si cu cat mai putine efecte deranjante pentru cetatenii Municipiului Baia Mare ” a spus primarul municipiului Baia Mare Catalin Chereches.
 
TeraSteelALLBIMCOVID-19ACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere