Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CBRE: Piata amenajarilor de birouri a fost de circa 100 milioane euro in 2018
CBRE: Piata amenajarilor de birouri a fost de circa 100 milioane euro in 2018
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 25 Feb 2019 14:31
CBRE, liderul mondial si national pe piata de consultanta imobiliara, a identificat, in ultima perioada, o crestere accentuata a cererii de servicii complexe, menite sa ajute coordonarea in conditii optime a proiectelor de cladiri de birouri. De-a lungul timpului, compania a implementat numeroase aplicatii tehnologice, care sunt folosite pentru identificarea nevoilor companiilor chiriase si pentru crearea unor spatii de lucru unde starea de bine a angajatului este criteriul de referinta. Unul dintre principalele servicii pe care CBRE Romania il pune la dispozitia dezvoltatorilor si chiriasilor inca din 2018, este cel de Design & Build oferit prin intermediul departamentului de Building Consultancy. Acesta este utilizat de echipele CBRE la nivel international cu rezultate remarcabile, iar in 2019, CBRE Romania mizeaza pe o serie de proiecte in coordonarea carora folosirea serviciului va genera avantaje substantiale clientilor sai.
“Pentru ca piata de birouri din Romania sa continue sa creasca si sa ajunga la nivelul unor tari dezvoltate, este necesar sa poata livra birouri sanatoase, tehnologizate si flexibile, birourile viitorului! Dincolo de o expresie care suna bine, biroul viitorului este un spatiu de lucru centrat pe experienta utilizatorului, adica a angajatului. Serviciul de Design & Build este unul dintre cele mai importante instrumente pe care CBRE il foloseste pentru a crea un mediu de lucru placut si creativ, in care tehnologia se imbina perfect cu principiile de wellness si flexibilitatea solicitata de piata. Grija pentru angajat transpare dintr-o multitudine de aspecte: de la gasirea unui amplasament optim din punct de vedere al usurintei accesului si al spatiilor comerciale din zona, pana la gandirea unor spatii flexibile, in care se pune accent pe fiecare detaliu, de la luminozitate, la prezenta plantelor, a mobilierului ergonomic, a spatiilor destinate relaxarii sau a salilor de sport. Tehnologia joaca un rol primordial in reusita noastra de a aduce pe piata un birou in care angajatul sa poata lucra in conditii care sa faciliteze atingerea nivelului maxim de performanta”, a declarat Razvan Iorgu, Director General al CBRE Romania.
Una dintre cele mai importante tendinte observate in ultimii cinci ani pe piata locala este rafinarea nevoilor companiilor, atunci cand isi aleg spatiile de birouri. Ca urmare a acestui trend, numarul relocarilor se mentine la un nivel ridicat, datorat necesitatii de spatii noi, moderne si flexibile, in configurarea carora s-a urmarit imbunatatirea starii de bine a angajatului. Astfel, cererea totala de inchiriere a depasit 324.000 m2 in 2018, dintre care 85.000 m2 au fost constituiti de relocari, aproximativ 26% din cererea totala. Potrivit estimarilor reprezentantilor CBRE, valoarea pietei serviciilor de amenajari interioare s-a situat anul trecut in jurul valorii de 100 milioane euro.
Conform unei cercetari recente, efectuate de CBRE in parteneriat cu Universitatea Twente din Olanda, optimizarea conditiilor de munca din spatiile de birouri a dus la cresterea productivitatii angajatilor cu valori ce s-au incadrat intre 10% si 45%, intr-o perioada de sapte luni.
Pentru a demonstra eficacitatea acestui serviciu, CBRE Romania a utilizat resursele Design & Build chiar pentru mutarea in noul sediu, situat in cladirea de birouri Aviatorilor 8. In procesul de amenajare a birourilor si optimizare a spatiilor finalizat luna aceasta, specialistii companiei au folosit cateva dintre cele mai performante tehnologii pe care le detin, printre care se numara: aplicatia de masurare a gradului de utilizare a diferitelor tipuri de spatii de lucru, instrumentul de simulare a spatiilor care permite tururi virtuale de tip 2D si 3D, precum si alte solutii inovatoare. Pentru ca performantele de Design & Build sa poata fi maximizate este necesara colaborarea cu furnizori externi, pentru diferite parti ale proiectului. In cazul mutarii in Aviatorilor 8, CBRE a avut alaturi ca partener pentru amenajarea birourilor, Morphoza, companie de consultanta in servicii de design, build & furnish.
“Prin conceptul de amenajare a noului birou CBRE Romania, ne-am propus sa spunem o poveste cu care echipa CBRE sa se identifice; sa fie, pentru ei, un soi de oglinda prin care zi de zi sa se redescopere. Dincolo de a fi o amenajare flexibila din punct de vedere ergonomic, care integreaza tipologii diferite de spatii de lucru - formale si informale - ne-am dorit ca biroul CBRE sa fie in primul rand dinamic in termeni de atmosfera. Am creat diverse contexte in amenajare, care sa seteze mood-uri diferite de lucru, spre exemplu postul de radio cu pick-up, pe care l-am integrat in zona de socializare pentru o atmosfera calda, aproape nostalgica sau coltul fresh pe care l-am dezvoltat in jurul unui maslin pentru a sugera linistea naturii, toate sunt pretexte pe care le-am fructificat pentru a vorbi despre oamenii din CBRE Romania si pasiunile lor”, a explicat Diana Calfa, Managing Partner Morphoza.
Design & Build face parte dintr-o platforma de servicii integrate de tip end-to-end, probabil prima de acest tip din Romania, care permite livrarea la cheie in conditii de excelenta a unui proiect de real estate si chiar managementul ulterior al proprietatii. Experienta si know-how-ul consultantilor CBRE din toata lumea si-au spus cuvantul in aducerea si consolidarea pe piata locala a unui agregator de competente ca: project management, due-diligence tehnic, monitorizare de proiect pentru banci si investitori, realizare de concept, workplace consultancy, change management, precum si toate celelalte servicii de consultanta tehnica si non-tehnica in domeniul imobiliar.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
noark
Ubitech
CDS
viarom
EDIT-Structural
siniat
CONCEPT STRUCTURE
concelex
MAKITA
theda mar
leviatan
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander