Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CE Oltenia a efectuat investitiile necesare pentru indeplinirea conditiilor de mediu
CE Oltenia a efectuat investitiile necesare pentru indeplinirea conditiilor de mediu
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Iun 2019 10:08
CE Oltenia a efectuat investitii pentru indeplinirea conditiilor de mediu impuse de legislatia europeana pentru emisiile de poluanti in aer, apa, sol (modernizarea electrofiltrelor, implementarea instalatiilor pentru reducerea emisiilor de SO2, NOx si evacuare in slam dens a zgurii si cenusii), precum si reconstructii ecologice prin redarea in circuitul silvic si agricol a suprafetelor de teren afectate de exploatarile miniere.
Electrocentrala Rovinari este prezentata, de catre organizatiile de mediu care au ca scop declarat desfiintarea energiei produse pe baza de carbune, ca fiind una dintre cele mai mari emitatoare de CO2 din UE, desi, asa cum se poate observa in situatia anului 2015 cu privire la impactul emisiilor de CO2 asupra conditiilor climatice, Romania nu figureaza in top 30 de termocentrale cu cel mai mare impact negativ in acest sens.
Autorizatia Integrata de Mediu a electrocentralei de la Rovinari a fost obtinuta in baza documentatiei disponibile pe site-ul APM Gorj, toti pasii parcursi respectand intru totul cerintele legale in vigoare. Autorizatia Integrata de Mediu este supusa evaluarii anuale a autoritatii de mediu emitente.
Sucursala Electrocentrale Rovinari monitorizeaza si raporteaza emisiile de noxe in aer, apa, sol, nivelul de zgomot si cantitatile de deseuri generate, catre autoritatile de mediu, conform cerinţelor legale impuse de:
1. Legea nr. 278/2013 privind emisiile industriale, Decizia BAT nr. 1442/2017 pentru emisii in aer, sol;
2. Legea nr.107/1996 - Legea apelor, cu completarile si modificarile ulterioare, Autorizatia de gospodarire a apelor pentru emisii in apa;
3. STAS 10009/2017 - Acustica. Limite admisibile ale nivelului de zgomot din mediul ambiant;
4. Legea nr. 211/2011 privind regimul deseurilor, cu modificarile si completarile ulterioare;
5. Alte prevederi legale aplicabile activitatii termocentralei.
Administratia Nationala Apele Romane Bucuresti - ANAR efectueaza lunar screening calitativ privind identificarea indicatorilor de calitate ai apelor uzate evacuate, specifici tipului de activitate, conf. Ord.31/2006, rezultatele indicand valori ale substantelor periculoase sub limita de detectie. Apa returnata in emisar este imbunatatita calitativ fata de cea prelevata, fiind curatata si tratata pentru respectarea indicatorilor de calitate obligatorii pentru functionarea instalatiilor electrocentralei.
In vederea respectarii angajamentelor, in conformitate cu prevederile Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana - Capitolul 22 “Mediu” care sunt in corelare cu limitele impuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii, unitatile energetice din componenta CE Oltenia au montate instalatii de desulfurare umeda a gazelor de ardere la toate blocurile energetice pentru reducerea concentratiei de SO2 sub 200 mg/Nmc. In cazul termocentralei Rovinari, acestea functioneaza incepand din anul 2011.
Cu privire la „apropierea de situl Natura 2000”, adusa in discutie in mod repetat de catre ONG-urile de mediu, revenim cu precizarea ca documentatia de solicitare a autorizatiei cuprinde si harta cu pozitionarea ariilor protejate fata de amplasamentul termocentralei, iar evaluarea calitatii aerului in zona inconjuratoare s-a realizat cuprinzand si zona ariei protejate. Conform hartii Natura 2000 (disponibila pe site-ul APM Gorj), SE Rovinari nu se afla in apropiere de siturile de importanta comunitara.
Evaluarea calitatii aerului inconjurator in zona Rovinari este realizata prin intermediul statiei de monitorizare GJ2 care nu a inregistrat in ultimii ani depasiri ale valorilor limita de dioxid de sulf stabilite pentru sanatatea umana si ecosisteme conform Legii nr.104/2011 privind calitatea aerului inconjurator.
In conditiile in care misiunea ONG-urile de mediu este de a expune amenintarile la adresa mediului inconjurator, ar fi de asteptat ca pozitia lor sa fie impartiala si, in paralel cu invocarea repetata a unor situatii statistice despre energia produsa pe baza de carbune (intocmite in anul 2014), sa ia in considerare, deopotriva, impactul tuturor producatorilor de energie asupra habitatelor umane invecinate, precum si cantitatile uriase de CO2 emise in procesul de producere a unor instalatii specifice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
FRONTALE
theda mar
noark
quadratum
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CDS
ness project
viarom
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
MAKITA
concelex
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander