Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Iulie 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CJ CLUJ: Certificat de urbanism pentru 20 de km de retea de apa si canalizare
CJ CLUJ: Certificat de urbanism pentru 20 de km de retea de apa si canalizare
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Ian 2018 10:09
Consiliul Judetean Cluj a eliberat Certificatul de urbanism necesar in vederea executarii retelei de aductiune de apa pentru localitatea Tiocu de Jos, respectiv a retelelor de distributie apa si canalizare pentru localitatile Tiocul de Jos, Tiocul de Sus si Igritia, comuna Cornesti.
In acest moment, cele trei localitati apartinand comunei Cornesti nu dispun de un sistem centralizat de alimentare cu apa si canalizare, locuitorii acestora consumand apa pentru satisfacerea nevoilor gospodaresti si igienice din puturi rurale de mica adancime a caror apa prezinta mineralizari accentuate, nefiind potabila. De asemenea, in ceea ce priveste apa menajera, aceasta este deversata in fose septice individuale. Astfel, prin implementarea acestui proiect edilitar se urmareste asigurarea unui sistem centralizat de alimentare cu apa potabila la parametri calitativi si cantitativi corespunzatori si de evacuare a apei uzate menajere, reducerea riscului de imbolnavire a populatiei deservite, respectiv o viabilizare cat mai buna a terenurilor in vederea atragerii de noi investitori.
„Ne dorim ca noile investitii care vor avea loc in comuna Cornesti sa contribuie atat la o imbunatatire a nivelului de trai al locuitorilor de aici, cat si la o ameliorare accentuata a situatiei protectiei mediului, avand in vedere schimbarea radicala a modului de gospodarire a apei potabile si a celei menajere folosit in prezent”, a declarat domnul Alin Tise.
In acest sens, aductiunea de apa pentru satul Tiocul de Jos se va realiza prin prelungirea magistralei de apa Fundatura-Cornesti existenta in comuna Cornesti pana la rezervorul de 200 mc care se va amplasa in localitatea Tiocul de Jos. Astfel, conducta de aductiune va fi amplasata atat in intravilanul cat si in extravilanul localitatilor Cornesti si Tiocul de Jos, in acostamentul drumului judetean DJ 109B, pe o lungime de 4355 metri. Statia de pompare a apei potabile pentru alimentarea rezervorului se va amplasa, de asemenea, in acostamentul drumului judetean DJ 109B, in apropierea cladirii Primariei Cornesti. In ceea ce priveste retelele de distributie apa si retelele de canalizare, acestea se vor amplasa in intravilanul localitatilor Tiocul de Jos, Tiocul de Sus si Igritia, doar in acostamentul infrastructurii stradale (drumul judetean 109B si drumurile comunale secundare), pentru a se evita astfel spargerea partii carosabile. Reteaua totala a distributiei de apa pentru cele trei localitati este de aproximativ 9.720 metri, iar a retelei de canalizare este de 8.330 metri.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 135 (Iunie-Iulie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023