Agenda Constructiilor
Marti, 14 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CLUJ: Smart Territory injumatateste timpul de emitere a certificatului de urbanism
CLUJ: Smart Territory injumatateste timpul de emitere a certificatului de urbanism
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 04 Iul 2019 15:23
Consiliul Judetean Cluj a gazduit o sedinta tehnica de lucru in cadrul proiectului ,Judetul Cluj - Smart Territory". Finantat din fonduri europene, proiectul urmareste introducerea unor sisteme informatice dedicate atat imbunatatirii procesului de fundamentare cat si facilitarii accesului cetatenilor la servicii administrative online.
Intalnirea a fost axata pe colectarea parerilor si analiza perspectivei arhitectilor, urbanistilor, inginerilor, proiectantilor asupra depunerii documentelor online. Astfel, in cadrul sedintei s-a discutat, din perspectiva acestora, despre experienta avuta in obtinerea actelor administrative si despre modalitatile prin care se pot aduce imbunatatiri prin procesul de digitalizare.
In prezenta responsabililor de proiect dar si a specialistilor din domeniul urbanismului, din afara institutiei, au fost analizate in detaliu o serie de aspecte tehnice si chestiuni practice referitoare la tot ceea ce inseamna digitalizarea procedurii de emitere a certificatelor de urbanism, practica la nivel de judet in ceea ce priveste modul de emitere a certificatelor de urbanism, standardizarea PUZ-urilor, implementarea semnaturii electronice, eliberarea odata cu emiterea certificatului de urbanism si a planului cu retelele pe respectiva zona, corelarea partii de urbanism cu partea de autorizatii, s.a.
Totodata, s-au purtat discutii pe marginea principalelor beneficii generate de implementarea proiectului, precum reducerea la jumatate a timpului de emitere a certificatului de urbanism, existenta unei singure interfete, pentru tot judetul, care va cuprinde intr-o prima etapa PUG-ul celor 65 de comune pentru care Consiliul Judetean are competenta de emitere a certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire, interfata ce va centraliza informatii publice din domeniul urbanismului (PUZ-uri, PUD-uri, s.a), care vor putea fi downlodate printr-un simplu click.
De asemenea, in cadrul intalnirii s-au pus bazele unui grup de lucru al carui principal obiectiv il reprezinta aducerea la acelasi nivel a standardelor de urbanism, grup in care vor fi implicati toti factorii interesati.
Seria intalnirilor de lucru in cadrul proiectului „Judetul Cluj - Smart Territory” va continua cu specialistii din domeniul IT si cetatenii-beneficiarii serviciilor publice.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelAUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019
elmas 2017
rigips

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere