Agenda Constructiilor
Luni, 25 Mai 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CONSTRUCTIA Spitalului Regional de Urgenta Iasi costa 361 milioane euro
CONSTRUCTIA Spitalului Regional de Urgenta Iasi costa 361 milioane euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 15 Apr 2019 13:06
Reprezentantii Ministerului Sanatatii au informat conducerea Primariei Municipiului Iasi ca proiectul Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi a fost votat favorabil de toti membrii Consiliului interministerial pentru cele trei spitale de urgenta (Iasi, Cluj si Craiova). Dupa redactarea avizului, Ministerul Sanatatii va demara procedura de aprobare a indicatorilor tehnico - economici prin Hotarare de Guvern.
Valoarea proiectului este estimata la 460 de milioane de euro, din care 361 milioane constructia, iar 99 milioane dotarile medicale. Municipalitatea ieseana ar putea investi circa 34 de milioane de euro in asigurarea infrastructurii de circulatie catre Spitalul Regional de Urgenta, existand posibilitatea ca finantarea sa fie facuta si cu fonduri nerambursabile.
Conform studiului de fezabilitate, Spitalul Regional de Urgenta de la Iasi va avea 850 de paturi, dintre care 776 pentru ingrijire medicala acuta si 74 pentru ingrijirea critica. De asemenea, unitatea medicala va detine toate specialitatile unui spital de urgenta, urmand a fi dotata cu tehnologie de ultima generatie.
Studiul de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi a fost finalizat si prezentat pe 26 februarie, la sediul Bancii Europene de Investitii (BEI) din Bucuresti, intr-o sedinta la care a participat si primarul Mihai Chirica, in prezenta reprezentantilor Ministerului Sanatatii, BEI, JASPERS si consultantilor contractati. In cadrul intalnirii de la Bucuresti, principalele probleme dezbatute au facut referire la stadiul studiilor de fezabilitate pentru cele trei spitale, cel al Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi fiind cel mai avansat. Totodata, s-a analizat modalitatea de finantare a constructiei acestora, respectiv prin intermediul Programului Operational Regional - Axa Prioritara 14 - „Crearea infrastructurii spitalelor regionale de urgenta”. Etapizarea finantarii prevede ca proiectele tehnice si studiile de fezabilitate sa fie finantate in actualul exercitiu financiar al Uniunii Europene, iar in urmatorul, 2021 - 2027, sa fie alocate fonduri pentru constructie.
 
ALLBIMACADTeraSteelCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere