Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TCMB: 122 milioane euro pentru supralargirea Bd. Prelungirea Ghencea
TCMB: 122 milioane euro pentru supralargirea Bd. Prelungirea Ghencea
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 04 Sep 2019 15:39
Primarul General, Gabriela Firea, a semnat impreuna cu reprezentantul Trustului de Cladiri Metropolitane Bucuresti, Mihai Corbu, contractul privind realizarea lucrarilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea, contract in valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fara TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 milioane euro.
Primarul General, Gabriela Firea: "Am semnat contractul pentru obiectivul de investitii 'Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea' un proiect esential de fluidizare a traficului din zona! Ma bucur ca, impreuna cu specialistii Primariei Capitalei, reusim sa facem ce trebuia facut de peste 20 de ani! Lucrarile, care vor fi realizate de Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti, vor incepe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata executiei contractului este de 24 de luni!"
Nod intermodal si parcare de 300 de locuri
De asemenea, Primarul General a mai explicat ca noua artera, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dubla de tramvai, 2 benzi de circulatie pe sens, pista de biciclete (dublu sens, amplasata pe o singura parte a arterei), trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila. Totodata, se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze si microbuze ale liniilor preorasenesti) precum si o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsa, ulterior, pana la 500 de locuri. Primele lucrari vor fi de demolare.
Proiectul incepe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traverseaza intersectia cu Str. Brasov, se continua cu Prelungirea Ghencea, se intersecteaza cu principalele strazi si se termina la intersectia cu Centura Municipiului Bucuresti, intr-un nod intermodal. Toate intersectiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu strazile Brasov, Valea Oltului si Raul Doamnei vor fi semaforizate.
Este important de mentionat ca proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnesti care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizeaza legatura cu Centura Bucuresti.
Procedurile de realizare a acestui obiectiv de investitii au fost demarate la inceputul anului 2018, iar in luna iunie a aceluiasi an a fost incheiat contractul intre Primaria Municipiului Bucuresti si Compania Municipala Dezvoltare Durabila, pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului tehnic de executie.
Trei luni mai tarziu, in septembrie 2018, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat proiectul de Hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea.
(Noii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investitii Prelungirea Ghencea au fost necesari ca urmare a refacerii studiului de fezabilitate in acord cu noile conditii prevazute atat in Masterplanul pentru transport si trafic al Municipiului Bucuresti, cat si in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov).
In luna ianuarie 2019, a fost aprobat in Consiliul General culoarul de expropriere necesar realizarii obiectivului de investitii, au fost aprobate proprietatile necesare pentru a fi expropriate, dar si valoarea acestora. Sumele pentru primele 50 de imobile au fost consemnate in conturi. In martie 2019, pentru accelerarea lucrarilor, Primaria Capitalei a transmis, cu titlu gratuit, catre Ministerul Transporturilor - CNAIR, documentatia tehnica, parte a studiului de fezabilitate, pentru realizarea lucrarilor la intersectia cu Soseaua de Centura, iar o luna mai tarziu a fost emisa autorizatia de construire. In iunie 2019, Primaria Capitalei a primit oferta pentru executia lucrarilor de la Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere