Agenda Constructiilor
Joi, 17 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CP Concordia dezaproba declaratiile politice ingrijoratoare si hazardate
CP Concordia dezaproba declaratiile politice ingrijoratoare si hazardate
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Dec 2018 16:13
Confederatia Patronala “Concordia” (CPC), ale carei federatii patronale numara unii dintre cei mai mari angajatori din tara, respinge acuzatiile tendentioase lansate recent in spatiul public la adresa mediului de afaceri din Romania, declaratii ingrijoratoare si hazardate, in care retorica politicianista a luat locul argumentelor economice si dovezilor statistice.
Guvernului i s-a cerut sa intervina de urgenta in domenii strategice precum energie, gaze sau comert, sub suspiciunea ca se intentioneaza declansarea unor noi cresteri de preturi. Au fost vizate cu precadere multinationalele din energie, dar si companiile din sectorul retail, sistemul bancar si telecomunicatii, care au fost acuzate ca “scot banii din Romania” prin eludarea taxarii. Afirmatiile grave despre investitorii privati, tratati in grup, ca o tagma raufacatoare, sunt nefondate si creeaza un precedent periculos, determina o stare generala de neincredere la nivelul angajatilor si de lipsa de predictibilitate la nivelul angajatorilor.
Facem apel la responsabilitate si decenta in declaratii si actiuni, din partea decidentilor si a celor aflati in functii publice si la incetarea discriminarii companiilor in functie de angajatori romani sau straini, in functie de domeniu de activitate sau de numar de angajati. Este un fapt demonstrat ca sectorul privat este cel mai important contributor la bugetul de stat, iar prin eficienta investitiilor si prin valoarea adaugata la dezvoltarea capitalului uman, a pus Romania pe harta globala a investitiilor.
Consideram ca aceasta abordare in forta, fara argumente si iresponsabila creeaza un precedent periculos pentru democratia romaneasca, fiind o incercare de stigmatizare a sectorului privat, ce ar putea avea implicatii negative considerabile la nivelul mediului de afaceri si al imaginii Romaniei, nu doar pe termen scurt, ci si pe termen mediu si lung. Asemenea derapaje afecteaza increderea partenerilor externi in capacitatea Romaniei de a reactiona lucid si de a-si exercita rolul de coordonator regional in momente-cheie, precum este cel al Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, in 2019.
In calitate de organizatie reprezentativa a mediului de afaceri, CPC isi reafirma disponibilitatea de dialog si cooperare cu autoritatile si cu toti partenerii de dialog social, pentru a identifica acele solutii economice si legislative care sa asigure dezvoltarea sustenabila a Romaniei, intrun climat de normalitate politica si echilibru social.
 
ACADLicente bimghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere