Agenda Constructiilor
Marti, 14 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CTP achizitioneaza cu 40 milioane euro parcul logistic A1 Bucharest Park
CTP achizitioneaza cu 40 milioane euro parcul logistic A1 Bucharest Park
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 05 Iul 2019 15:14
CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, a achizitionat parcul logistic A1 Bucharest Park, in urma unei tranzactii in valoare de aproximativ 40 milioane euro. Proprietatea se afla pe autostrada A1, la kilometrul 13, iar acest acord reprezinta consolidarea cu succes a pozitiei pe care CTP o ocupa in zona. Dezvoltatorul mai detine alte trei proprietati in vecinatatea capitalei: CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest si CTPark Bucharest Chitila. Proiectul logistic A1 Bucharest Park a fost dezvoltat de catre AIC RE si cumparat de CTP, de la Vabeld Group, iar tranzactia a fost perfectata pe 27 iunie a.c.
Terenurile si cladirile nou achizitionate vor fi integrate pe deplin in CTPark Bucharest si vor beneficia de aceleasi standarde de management ca restul parcului, inclusiv amenajarea teritoriala adecvata si administrarea proprietatii. A1 Bucharest Park acopera 14 hectare de teren pe care sunt dezvoltate opt cladiri logistice, ocupate in totalitate, cu o suprafata inchiriabila de 78.000 mp. Printre chiriasii actuali ai parcului se numara retaileri si companii de transport cunoscute la nivel national si international, cum ar fi: Delamode, Augsburg, Kalapod etc.
”Aceasta achizitie reprezinta o oportunitate importanta de a consolida prezenta CTP la km 13, unde am dezvoltat deja unul dintre principalele noduri logistice din Romania. Cred in capacitatea de dezvoltare a Romaniei in ceea ce priveste infrastructura si atragerea de noi investitii. Achizitia va permite companiei sa acceseze o noua gama de chiriasi care isi doresc sa-si extinda operatiunile in Romania”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP.
A1 Bucharest Park beneficiaza de o amplasare excelenta, foarte aproape de Soseaua de Centura a capitalei si cu acces foarte bun la autostrada A1, oferind o ruta rapida spre restul tarii si legand Bucurestiul de Ungaria si restul Europei. Este unul dintre cele mai importante noduri logistice din partea de vest a Bucurestiului, cu o infrastructura buna si toate utilitatile disponibile, cu vizibilitate excelenta si acces usor al camioanelor, aproape de oras.
”Cel mai nou proiect adaugat in portofoliul CTP se integreaza foarte bine cu restul proprietatilor noastre de la km 13 de pe autostrada A1 si, de asemenea, sustine proiectul nostru de a oferi un nou produs pe piata, respectiv spatii mici la standarde ridicate: unitati de 1.000 - 3.000 mp, recent construite, de inalta calitate, care au un consum redus de energie si ofera maximum de confort. Consideram ca intreprinderile mici, unitatile de productie, companiile care au nevoie de un spatiu relativ mic merita sa-si dezvolte activitatea in spatii decente care sa le ofere costuri mici ale utilitatilor si posibilitatea de a atrage forta de munca de buna calitate”, a adaugat Ana Dumitrache, Country Head al CTP Romania.
Tranzactia a fost finantata de Alpha Bank, asistata de CMS Cameron McKenna. Compania CTP a fost asistata in aceasta tranzactie de firma de avocatura NNDKP, iar partea financiara si fiscala a fost coordonata de Mazars.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTeraSteelCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
rigips
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere