Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Mai 2025
ABONARE REVISTE
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - DAMBOVITA: Proiect de modernizare a infrastructurii de peste 200 milioane de lei
DAMBOVITA: Proiect de modernizare a infrastructurii de peste 200 milioane de lei
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 27 Sep 2017 11:50
Marti, 26 septembrie 2017, in Sala Unirii a Consiliului Judetean (CJ) Dambovita, a avut loc conferinta delansare a Proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de transport judetean prin modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ711 si DJ 101B pe traseul de la limita judetului Prahova - Moreni - Gura Ocnitei - Razvad - Ulmi - Targoviste - Comisani - Bucsani - Baleni - Dobra - Finta - Bilciuresti - Cojasca - Cornesti - Butimanu - Niculesti, pana la limita judetului Ilfov”. Proiectul a fost depus in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014 - 2020, Axa prioritara 6 - Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritatea de investitii 6.1 - Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.
Presedintele CJ Dambovita, Alexandru Oprea, a precizat ca, in scurt timp, va fi demarata procedura de achizitie pentru elaborarea proiectului tehnic. Cu scopul realizarii investitiei intr-un timp cat mai scurt, drumul, cu o lungime de 62,12 km, urmeaza a fi impartit in patru loturi.
"Investitia este una de anvergura si reprezinta un pas semnificativ pentru dezvoltarea judetului Dambovita, dar si a Regiunii Sud Muntenia. Proiectul presupune modernizarea traseului interjudetean (format din 4 drumuri judetene), pe o lungime de 62,12 km. Un numar de 16 localitati sunt tranzitate de drumurile judetene ce fac obiectul acestui proiect. In plus, proiectul vizeaza reabilitarea a 4 poduri existente pe traseul interjudetean", a declarat Alexandru Oprea.
Valoarea totala proiectului este de 211,8 milioane de lei, din care 179,5 milioane de lei este asistenta financiara nerambursabila din partea Fondului European de Dezvoltare Regionala, reprezentand 85% din valoarea eligibila a proiectului; 27,45 milioane de lei - asistenta financiara nerambursabila din bugetul national (13% din valoarea eligibila a proiectului; 4,22 milioane de lei reprezinta contributia proprie a CJ (2% din valoarea eligibila a proiectului), in timp ce diferenta de circa 0,63 milioane de lei constituie valoarea neeligibila a proiectului.
Contractul de finantare a fost semnat in data de 4 august 2017.
Durata de implementare a proiectului este de 45 de luni (august 2017 - mai 2021).
"Proiectul are o valoare mare si, de aceea, toata echipa CJ Dambovita depune eforturi foarte mari si, din ceea ce am vazut, sunt foarte atenti in monitorizarea acestui proiect. Este un proiect cu o durata de 45 de luni, sa speram ca o sa-l terminam mai repede, chiar tronsonarea drumului va duce, speram, la reducerea perioadei de executie astfel incat sa nu ajungem la 45 de luni. Speram ca vom avea noroc de constructori seriosi si, astfel, proiectul va fi dus la bun sfarsit. Este cel mai mare proiect ca valoare din regiune, pe aceasta axa, si parerea mea este ca trebuie foarte atent si serios urmarit", a precizat Diana Poschina Penescu, expert in cadrul ADR Sud Muntenia.
 
ALLBIMTotalEnergieshiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE-APRILIE 2025!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 189 (Martie-Aprilie 2025)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
KADRA
Daikin
quadratum
Acvatot 2019
strabag nivel 1
SSAB
EDIT-Structural
ELECTROGRUP
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
MCA
noark
Arduro
CDS
Eco Garden Construct
AED
TECNIC
MAKITA
BogArt
VEGO
Ubitech
SIGM
theda mar
concelex
GEWISS
EURO BUILD
leviatan

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
inoconstruct

pereti cortinaTamplarie Aluminiu.ro Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<