Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Dezbateri intre Banca Mondială și companii pentru Strategia de Dezvoltare llfov
Dezbateri intre Banca Mondială și companii pentru Strategia de Dezvoltare llfov
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Feb 2020 14:15
Mediul de afaceri a fost consultat pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Judetului Ilfov. Documentul este realizat de expertii Bancii Mondiale, la solicitarea Consiliului Judetean Ilfov.
Marcel Heroiu, specialist senior Dezvoltare Urbana, Banca Mondiala: „Zona Bucuresti-Ilfov joaca un rol critic pentru economia romaneasca. Regiunea Bucuresti-Ilfov are un PIB pe cap de locuitor mai mare decat Madridul, Lisabona, Atena sau Berlin. Bucuresti-Ilfov continua sa aiba o crestere mai rapida decat alte capitale europene. Rata de crestere a regiunii este mai rapida decat a Singapore in perioada de boom economic. Vrem sa vedem ce e de facut pentru a sustine o asemenea rata de crestere.”
La sediul Bancii Mondiale si-au spus punctul de vedere manageri din peste 20 de companii, printre care Porsche, Makita, Rewe, Selgros, Therme, dar si reprezentanti ai unor lanturi hoteliere si asociatii din zona educationala si culturala.
Roland Andor, Porsche: ”Infrastructura e un element cheie, nu doar sosele, ci si toate cele aferente. Vorbim de trecerea in secolul 21 - digitalizare, alaturat cu deschiderea autoritatilor - sunt singurele posibilitati pentru a obtine rezultatele dorite. Suntem pe drumul cel bun, dar mai avem multe de lucrat”.
Gabriel Anghel, Makita: ”Noi suntem interesati de infrastructura care sa permita conexiunea cu aglomerarea urbana, dar si de servicii publice sau publice si private in zona - sanatate si educatie. Aceasta suprapunere a modului de abordare ne-a dat sperante semnificative”.
Expertii Bancii Mondiale includ observatiile oamenilor de afaceri, dar si pe cele primite saptamana trecuta, de la primari, medici si profesori, in documentul pe care il vor realiza la solicitarea CJ Ilfov.
Marian Petrache, presedintele CJ Ilfov: ” Strategia de Dezvoltare va insemna o lista de proiecte din care le vom alege pe cele pe care le vom finanta si implementa. Administratia isi propune sa contribuie la cresterea calitatii vietii. Cresterea calitatii vietii inseamna servicii de mai buna calitate, care necesita investitii. Investitiile se fac numai cu bani. Relatia noastra cu mediul de afaceri este esentiala pentru cresterea calitatii vietii si pentru dezvoltarea acestui judet ”.
In a doua jumatate a lunii martie Strategia de Dezvoltare va fi pusa in dezbatere publica pentru ca toti cei interesati - cetateni, ONG-uri, grupuri de actiune locala - sa stie ce contine si sa poata veni cu propuneri de imbunatatire. Dupa dezbaterea publica, Strategia de Dezvoltare va fi aprobata in sedinta Consiliului Judetean.
 
ACADALLBIMTeraSteelCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere