Agenda Constructiilor
Miercuri, 04 August 2021
wienberger
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - EATON recomanda prioritizarea activitatilor legate de siguranta la locul de munca
EATON recomanda prioritizarea activitatilor legate de siguranta la locul de munca
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 09 Ian 2020 08:00
Tragedii recente, precum incendiul din turnul Grenfell, au pus la indoiala daca Marea Britanie trebuie sau nu considerata un lider atunci cand vine vorba de siguranta impotriva incendiilor. Doar anul trecut, serviciul de pompieri si salvare in Anglia a participat la 582.551 incidente - din care 181.436 incidente au fost cu incendii. Aceasta a fost o crestere de sase la suta fata de anul precedent si a fost determinata in mare masura de o crestere (13%) a incendiilor secundare. Cu toate acestea, in ciuda criticilor, Marea Britanie nu este singura tara cand vine vorba de tragedii. Potrivit Fire Safe Europe (FSE), 4.000 de persoane sunt ucise de foc in Europa in fiecare an si aproape 200 sunt internate zilnic cu rani grave.
Cauzele majoritatii incendiilor variaza, insa, conform statisticilor Home Office Fire, aparatele defecte sunt considerate a fi cea mai mare categorie ce provoaca incendii in locuinte si victime - reprezentand 48% din toate incidentele.
Desi o problema semnificativa, cazurile legate de incendii nu se limiteaza doar la mediul casnic. Spatiile nerezidentiale - precum proprietatile comerciale - sunt, de asemenea, in pericol. Similare cu propietatile rezidentiale, majoritatea incendiilor comerciale apar ca urmare a defectiunilor electrice. Cladirile comerciale sunt deosebit de vulnerabile din cauza numarului mare de cabluri electrice si a sistemelor de distributie precum sigurante, transformatoare - in interiorul si in jurul peretilor proprietatii. Potrivit Fire Europe, defectiunile electrice sunt responsabile pentru mai mult de 25% din incendiile cladirilor comerciale, supermarket-urilor, spatiilor industriale si a industriilor de servicii alimentare care sunt cele mai expuse riscurilor.
Deci, in conditiile unor astfel de amenintari asupra vietii umane, ce masuri se pot lua pentru a va asigura ca in cazul unui incendiu in cladirile comerciale siguranta este prioritara - in special la locurile de munca?
Luam in considerare siguranta la locul de munca
Desi responsabilitatea de a asigura un loc de munca sigur revine diferitelor parti interesate, aceasta revine adesea proprietarilor si operatorilor. In cele mai multe cazuri, raspunderea se afla in sarcina lor, fiind obligati sa evalueze riscul de siguranta si sa asigure masuri adecvate si potrivite de siguranta in caz de incendiu. Problema este ca, de cele mai multe ori, proprietarii cladirilor, administratorii sau operatorii nu se afla in zona in fiecare zi.
Si ca atare in acest caz, nu are sens decat pentru cei aflati in zona - angajatorii si angajatii - sa isi asume o anumita responsabilitate atunci cand vine vorba de siguranta lor la locul de munca. Dar atribuirea responsabilitatii nu este o problema aparuta peste noapte - este nevoie de timp si, mai important, este nevoie de decizii luate incepand cu cel mai inalt nivel pentru a putea crea cu adevarat o schimbare.
C-Suite schimbare la nivel de mentalitate
La cel mai inalt nivel, liderii de afaceri trebuie sa aiba ca prioritate subiectele cu privire la securitatea la locul de munca alaturi de celelalte subiecte cheie ale consiliului de administratie - cum ar fi castigurile trimestriale si durabilitatea sau incluziunea si diversitatea. Dar, in loc sa foloseasca aceste subiecte ca sesiune de planificare a „celui mai rau scenariu”, ar trebui sa utilizeze timpul pentru a planifica proactiv, a impartasi cunostinte si a lua in considerare solutii viabile. Pentru ca la final, crearea unei mod de conversatie in jurul sigurantei nu este doar o decizie inteligenta de afaceri, ci si o problema de viata si de moarte.
Astfel, cei responsabili ar trebui sa ajunga pana la programarea regulata a unor asfel de sedinte pentru a vorbi despre cele mai noi si cele mai mari inovatii in materie de siguranta in cazul incendiilor, cum ar fi AFDD+ sau tehnologiile de evacuare adaptive. Avand un nivel ridicat de constientizare si conversatii frecvente in jurul solutiilor preventive, nu numai ca se va imbunatati reputatia angajatorului in cadrul comunitatii, dar se si va mentine o siguranta la locul de munca dincolo de ceea ce este considerat in mod traditional ca „standard”.
In timp ce prevenirea pierderilor de vieti umane este obiectivul final, C-suite are de luat decizie importanta de afacere in a acorda prioritate sigurantei la locul de munca. Pentru ca valoarea anuala estimata de FSE de 126 de miliarde de € - sau 1% din PIB-ul european total - pierderea datorata incendiilor sa nu continua sa creasca. Ceea ce este necesar acum este o schimbare semnificativa incepand de la cel mai inalt nivel, pana la cel mai mic rang pentru a se atinge fiecare nivel al locului de munca. Aceasta ajustare sistematica a atitudinilor fata de siguranta in cazul incendiilor nu numai ca va imbunatati siguranta la locul de munca, ci se va muta dincolo de mediul de lucru si in casele fiecarei persoane implicate - in cele din urma, creand un mediu comercial si rezidential mai sigur.
 
AUTODESKgamma_2021VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
leviatan
rigips
cv water 2021
CELCO 2020
strabag nivel 1
hidroplasto
Acvatot 2019
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
bienala
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere