Agenda Constructiilor
Joi, 12 Decembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - FINALIZAREA Podului peste Dunare Tulcea-Braila, asteptata in luna august 2022
FINALIZAREA Podului peste Dunare Tulcea-Braila, asteptata in luna august 2022
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 27 Mai 2019 14:22
Ministrul Finantelor Publice si, totodata, ministrul interimar al Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici s-a aflat in vizita de lucru la Tulcea, pentru o trecere in revista a stadiului mai multor investitii de infrastructura mare de la nivelul judetului. Gazde din partea Consiliului Judetean Tulcea au fost presedintele Horia Teodorescu, vicepresedintele Dumitru Mergeani si administratorul public al judetului, Vasile Strat, la intalnire mai participand deputatii Anisoara Radu, Mirela Furtuna si Lucian Simion, presedintele Asociatiei pentru Dezvoltare Intercomunitara ITI Delta Dunarii, Ilie Petre si presedintele Filialei Judetene Tulcea a A.Co.R, Eugen Ion.
„Domnul ministru Teodorovici a fost tot timpul langa noi, reprezentantii judetului Tulcea, si a revenit si astazi la Tulcea pentru a transmite cateva mesaje importante cu privire la investitiile din judetul nostru. L-am invitat pentru ca doar la o masa rotunda pot fi rezolvate si alte probleme. Sunt convins ca in urmatorii trei ani, se vor vedea schimbari majore in bine in judetul Tulcea. Din punctul meu de vedere, lucrurile merg intr-o directie foarte buna in judetul nostru, iar sprijinul pe care l-am avut in acest sens din partea domnului ministru a fost unul extraordinar“, a declarat presedintele Horia Teodorescu.
Potrivit precizarilor ministrului Eugen Teodorovici, obiectivul de investitii cel mai important la ora actuala pentru Romania, podul de peste Dunare, Tulcea-Braila, are ca termen de finalizare asumat de constructor luna august 2022. De asemenea, vineri, a fost trimisa la Bruxelles, la Comisia Europeana, cererea de finantare pentru decontarea acestui obiectiv important din bani europeni.
„In discutiile pe care le-am avut la Braila, constructorul a spus foarte clar: luna august 2022 este termenul de finalizare a acestui obiectiv major, ceea ce inseamna cu mult timp inainte de termenul asumat. Valoarea acestui obiectiv este de aproximativ 550 milioane de euro, din care vreo 340 de milioane de euro sunt fonduri europene si pentru care ieri, ca ministrul interimar al Fondurilor Europene, am trimis la Comisia Europeana intregul pachet de documente, astfel incat sa putem cere rambursarea banilor deja cheltuiti pentru acest proiect. S-au cheltuit deja peste 100 de milioane de lei pentru tot ce a insemnat organizare de santier si lucru efectiv pana in prezent, iar avansul pentru constructor poate fi trimis pana la finalul lunii iunie, undeva spre 300 de milioane de lei. Noi avem deja bani prevazuti in buget, asa ca nu mai are nimeni niciun motiv sa spuna ca acest obiectiv nu se face. Cine trece prin zona, poate vedea ca se lucreaza in mod sustinut“, a declarat reprezentantul Guvernului.
Dupa cum a mai precizat ministrul Eugen Teodorovici, anul 2022 este unul in care vor fi finalizate si alte investitii importante pentru judet, respectiv Portul Tulcea, pentru care s-a semnat cererea de finantare, si drumul expres, pentru care se depun ofertele pana la data de 3 iunie, dupa ce s-a cerut o extindere a termenului de depunere. Termenul de finalizare este finalul anului 2022, maxim inceputul anului 2023, astfel incat podul finalizat sa aiba si partea de descarcare pana la Tulcea si Tulcea-Constanta. In ceea ce priveste investitiile privind Sala Sporturilor din municipiu si extinderea si modernizarea Spitalului Judetean de Urgenta, licitatiile se vor lansa in luna iunie.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareACADLUMION

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere