Agenda Constructiilor
Luni, 23 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - FINANTARE de 274 milioane lei pentru obiective din Dolj, Valcea si Mehedinti
FINANTARE de 274 milioane lei pentru obiective din Dolj, Valcea si Mehedinti
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Mai 2019 12:48
Directorul General al ADR Sud-Vest Oltenia, Doamna Marilena Bogheanu, a semnat la Ramnicu Valcea, in prezenta Domnului viceprim-ministru Vasile Daniel Suciu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice sapte contracte de finantare care urmeaza a fi implementate la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia.
In judetul Dolj urmeaza a fi implementate urmatoarele contracte:
1. Modernizare DJ561 A, Giurgita (DJ561) - Urzica Mare - Urzicuta - Afumati - Boureni - Bailesti - Balasan - Motatei Gara - Motatei (intersectie DN56), tronson 1
Solicitant: Parteneriat intre: UAT Judetul Dolj, UAT Comuna Giurgita, UAT Comuna Urzicuta, UAT Comuna Afumati, UAT Municipiul Bailesti, UAT Comuna Motatai
Obiectivul general al proiectului este cresterea gradului de accesibilitate a unei comunitati totale de 35.460 persoane din judetul Dolj la reteaua TEN-T, comunitate localizata atat in zona rurala formata din 5 comune strabatute de drumul judetean DJ 561 A - tronson 1, cat si in municipiul Bailesti.
In acest fel, modernizarea drumului judetean DJ 561 A Giurgita (DJ561) - Urzica Mare - Urzicuta - Afumati - Boureni - Bailesti - Balasan - Motatei Gara - Motatei (intersectia cu DN 56), Km 0+000-41+474 stimuleaza mobilitatea in Regiunea Sud-Vest Oltenia prin cresterea accesibilitatii zonelor rurale din comunele Giurgita, Afumati, Motatei, Urzicuta totalizand 15.680 locuitori, precum si a municipiului Bailesti, cu 19.780 locuitori, la reteaua TEN-T rutier, precum si la rutier si feroviar/naval-port.
Proiectul prevede realizarea de investitii pentru o infrastructura rutiera prietenoasa si sigura pentru pietoni, prin: amenajarea a 23,155 Km de trotuare noi pentru circulatia pietonala, 35 treceri de pietoni moderne marcate si pre/semnalizate corespunzator, amenajarea a 16 statii de autobuz. Valoarea toala a proiectului este de 127.561.434 lei din care finantarea nerambursabila este de 123.886.230 lei.
2. Modernizare DJ561 A, Motatei (intersectie DN56) - Dobridor - Unirea - Plenita - Lim. Jud. Mehedinti, tronson 2
Obiectivul general al proiectului este cresterea gradului de accesibilitate a unei comunitati totale de 15.384 persoane din judetul Dolj la reteaua TEN-T, comunitate localizata in zona rurala formata din 3 comune strabatute de drumul judetean DJ561A - tronson 2.
Proiectul prevede realizarea de investitii in modernizarea a 30,40 km de drum: amenajarea a 14,245 Km de drum, trotuare noi pentru circulatia pietonala, 23 treceri de pietoni moderne marcate si pre/semnalizate corespunzator, 18 statii de autobuz. Valoarea totala a proiectului este de 91.176.13 lei, din care finantarea nerambursabila este de 88.798.230 lei.
3. „ Dotare ambulatoriu Spital Orasenesc Segarcea”
Obiectivul General al proiectului: Cresterea accesibilitatii si calitatii serviciilor de sanatate furnizate in cabinetele de specialitate din cadrul Ambulatoriului Spitalului Orasenesc Segarcea, prin dotarea corespunzatoare a ambulatoriului.
Prin implementarea acestui contract vor fi asigurate dotari pentru urmatoarele specializari: dermatologie, cardiologie, ortopedie-traumatologie, obstetrica-ginecologie, chirurgie generala, medicina interna, pediatrie, ORL, recuperare, medicina fizica si balneologie, oftalmologie, neurologie, urologie, laborator analize medicale, laborator radiologie si imagistica medicala. Proiectul prevede doar dotari.
Valoarea totala a contractului este de 10.556.669,71 lei, din care finantarea nerambursabila este de 10.223.003,62 lei.
4. Centru de zi pentru batrani, localitatea Ghizdavesti, comuna Celaru
Obiectivul General al proiectului: Cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale in Comuna Celaru, judetul Dolj prin conversia cladirii in stare de degradare, ce a avut destinatia de Scoala Comunala in Centru de zi pentru persoane varstnice.
Prin implementarea acestui contract se urmareste conversia cladirii in stare de degradare, ce a avut destinatia de Scoala Comunala in Centru de zi pentru persoane Varsnice prin executarea lucrarilor de reabilitare si modernizare, implicit crearea cadrului optim din punctul de vedere al spatiului pentru buna functionare a unui centru de zi pentru persoanele varstnice. Astfel, se propune reabilitarea, modernizarea si dotarea imobilului Corp C1 cu o suprafata construita si desfasurata de 431 mp , regim de inaltime - Parter, din punctul de vedere al consolidarii, refacerii finisajelor, atat cele exterioare, cat si cele interioare, dar si al instalatiilor, pentru a asigura o buna functionare, consumuri reduse, dar si pentru asigurarea sigurantei in exploatare.
Cladirea cu destinatia actuala de scoala, va fi transformata intr-un centru de ingrijire de zi a batranilor. Valoarea totala a acestui contract este de 2.777.547 lei, din care finantarea nerambursabila este de 2.437.772 lei.
In judetul Valcea urmeaza a fi implementate urmatoarele contracte:
1. Extinderea si dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal "Costache Nicolescu" - Dragasani
Solicitant : UAT Municipiul Dragasani
Obiectivul general al contractului il reprezinta consolidarea calitatii si eficacitatii serviciilor furnizate prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului Spitalului Municipal Costache Nicolescu Dragasani
Prin implementarea acestui proiect vor fi dotate 12 cabinete si 2 spatii pentru imagistica, radiologie si birou informatii/ internari, necesare pentru functionarea Ambulatoriului si pentru asigurarea unor servicii medicale eficiente si imbunatatite.
Principalele lucrari de interventie/ activitati aferente investitiei de baza sunt:
- Reconfigurarea parterului si stabilirea unui flux medical coerent;
- Extinderea cladirii pe latura de N, cu un corp avand regim de inaltime P+1E, cu forma rectangulara in plan;
- Dotarea si utilarea cu echipamente specifice;
- Amenajarea de cai de acces, in suprafata de 126.40 mp.
Valoarea totala a contractului este de 10.698.205,70 lei, din care finantarea nerambursabila este de 10.468.509,69 lei.
2. Imbunatatirea calitatii vietii populatiei prin modernizarea institutiilor de invatamant, culturale si recreative si a infrastructurii in orasul Balcesti, judetul Valcea
Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea calitatii vietii populatiei prin modernizarea institutiilor de invatamant, culturale si recreative si a infrastructurii din orasul Balcesti, prin modernizare, reabilitare si dotare Scoala V-VIII Liceul Petrache Poienaru - cladire C1 si Sala de sport- cladire C2, modernizare, reabilitare si dotare Local Scoala Otetelisu - cladire C1, demolare si reconstruire Sala de festivitati scoala Otetelisu- cladire C3, Imbunatatirea spatiilor publice urbane prin modernizarea cailor de acces.
Prin implementarea acestui proiect vor fi realizate:
1. Modernizarea, reabilitarea si dotarea Scolii V-VIII - Liceul Petrache Poenaru (C1), modernizare, extindere si dotare sala de sport (C2), desfiintare cladire (C3), construire terenuri de sport si imprejmuire;
2. Modernizarea, reabilitarea si dotarea Scolii Gimnaziala Otetelisu (C1), desfiintare cladire (C3), construire sala e festivitati, vestiare, terenuri de sport si imprejmuire;
3. Modernizarea a 11,248 km: DJ 651A, DC 297 - Ulicioiu, DC 352 - Aleea Bisericii, Aleea si str. Oltetului, DC 69, DC41 si DC 48 - Dealul Raii, si vor fi amenajate trotuare pe Aleea si str. Petrache Poenaru, str. Policlinicii.
Valoarea totala a contractului este de 23.283.981 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 22.818.301 lei.
In judetul Mehedinti urmeaza a fi implementat urmatorul contract:
Extinderea si dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin. Obiectivul contractului il reprezinta extinderea si dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin cu conformarea la exigentele impuse de normativele in vigoare. Valoarea totala a contractului este de 12.055.298 lei, din care finantarea nerambursabila este de 10.443.385 lei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimghid_proiectareACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere