Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - GLOBALWORTH: 70% dintre proprietatile construite de grup detin certificare verde
GLOBALWORTH: 70% dintre proprietatile construite de grup detin certificare verde
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Iun 2019 13:49
Globalworth, liderul pietei de birouri din Europa Centrala si de Est, a obtinut, in premiera pentru Romania, certificarile verzi BREEAM la nivel Excellent si EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) pentru Renault Bucharest Connected. Proiectul include prima cladire de birouri si centru de design din tara certificate EDGE si a fost evaluat ca avand un consum de energie redus cu aproape o treime si o economie de apa de aproximativ 50% in comparatie cu o constructie obisnuita. Certificarea EDGE este o inovatie a IFC, membru al Bancii Mondiale.
“Cand dezvoltam un proiect nou, gandim intr-o maniera sustenabila fiecare etapa, astfel incat sa reducem impactul asupra mediului pe intreaga durata de viata a cladirii. Faza de proiectare este punctul zero, acesta fiind momentul in care ne setam obiectivele pentru noua dezvoltare. Standardul Globalworth inseamna o cladire de o calitate superioara, cu un consum redus de apa si energie, spatii verzi si un confort interior sporit pentru partenerii nostri. Aceasta strategie vine si cu recunoasteri, precum cele doua certificari primite de Renault Bucharest Connected pentru gradul ridicat de sustenabilitate, o premiera pentru o cladire de birouri din Romania”, a declarat Dimitris Pergamalis, Head of Construction & Development la Globalworth.
Pentru a primi certificare EDGE, o cladire trebuie sa utilizeze cu 20% mai putina energie si apa, iar pentru dezvoltarea proiectului, energia folosita in realizarea materialelor de constructie trebuie sa fie diminuata cu 20%. Aceste masuri au un impact pozitiv asupra mediului si duc la o scadere a costurilor de intretinere. Cladirea de birouri Renault Bucharest Connected a fost evaluata ca avand un consum redus de energie cu aproape 35%, o economie de apa de aproximativ 50% si peste 20% mai putina energie inmagazinata in materialele de constructie.
“Globalworth, client al IFC, si-a asumat angajamentul de a sustine si promova sustenabilitatea prin dubla certificare BREEAM si EDGE a proiectului Renault Bucharest Connected. Compania si-a consolidat pozitia de lider pe piata din Romania si a mentinut la minimum impactul emisiilor de carbon, creand, in acelasi timp, valoare pentru clientul sau Groupe Renault Romania”, a declarat Alzbeta Klein, Director al IFC si Global Head al diviziei Climate Business.
Aditional eficientei energetice si utilizarii apei, certificarile BREEAM analizeaza si criterii precum sustenabilitatea materialelor utilizate, gestionarea materialelor, energiei si a deseurilor in procesul de constructie, gradul de poluare suplimentara generat de cladirea nou construita (emisii de noxe), dar si tot procesul de proiectare si management ale proiectului. Renault Bucharest Connected a fost dezvoltat astfel incat sa aiba un consum redus de energie electrica si o eficienta sporita in ceea ce priveste incalzirea, racirea si ventilarea spatiilor. Pentru zona de proiectare, cladirea a primit un scor de 89 din maximum de 100.
Un element distinct al proiectului il reprezinta cele doua atriumuri generoase, care ofera un plus de lumina naturala in spatiile de birouri, reprezentand un beneficiu atat pentru starea de bine a angajatilor, cat si pentru reducerea costurilor de intretinere. Mai mult, acest lucru este amplificat si de fatada de sticla a cladirii, proiectata astfel incat sa minimizeze pierderea de caldura pe timpul iernii.
BuildGreen, liderul pietei locale de consultanta in domeniul proiectarii, dezvoltarii si certificarii cladirilor sustenabile din Romania, a oferit consultanta companiei Globalworth in procesul de certificare.
”Obtinerea a doua certificari verzi concomitent reprezinta o premiera la nivelul intregii regiuni si denota un nivel ridicat de performanta a proiectului dezvoltat de Globalworth. Aceasta reusita se va reflecta atat in costuri de operare foarte reduse pentru chirias, cat si in crearea unui mediu de lucru prietenos pentru angajati. Am reusit sa implementam solutii tehnice prin care este redus consumul de energie si apa, de la iluminat inteligent, sisteme ultra-perfomante de ventilatie si o fatada cu elemente de design pasiv si un transfer termic redus”, a declarat Razvan Nica, Managing Director la BuildGreen.
Renault Bucharest Connected a fost dezvoltat de Elgan Offices, o companie detinuta in mod egal de Globalworth si Elgan Group (reprezentata de dl. Simon Roth), si a fost livrata chiriasului Groupe Renault Romania in luna februarie. Cei aproape 58.000 de metri patrati construti de spatii de birouri, facilitati si de centru de design au fost finalizati in 561 de zile.
La finalul anului 2018, peste 70% din proprietatile construite din portofoliul Globalworth din Polonia si Romania, respectiv 30 de cladiri, detin certificare verde. Numarul acestora a crescut in 2019, dupa ce Tower 2 din Globalworth Campus si Renault Bucharest Connected din Romania au primit acreditari verzi, iar Warsaw Trade Tower din Polonia a fost adaugata in portofoliu. Alte 18 cladiri se afla in faza de certificare sau recertificare, iar odata finalizat acest proces, portofoliul Globalworth va fi integral certificat verde.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMVideoConfAC-iulgamma_2021TERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
hilti
ssab ag antrepriza generala
cv water 2021
CELCO 2020
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere