Agenda Constructiilor
Joi, 22 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HEIDELBERGCEMENT lanseaza un centru de pregatire pentru securitatea muncii
HEIDELBERGCEMENT lanseaza un centru de pregatire pentru securitatea muncii
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Oct 2018 14:43
Angajatii HeidelbergCement Romania vor avea la dispozitie, incepand cu aceasta luna, un centru modern pentru pregatirea in domeniul Securitatii si sanatatii in munca (SSM). Este vorba despre un proiect pilot, lansat la fabrica de ciment din Chiscadaga, cu ocazia celei de-a IX-a editii a „Saptamanii securitatii si sanatatii in munca”, care a avut loc la finalul lunii septembrie in toate unitatile de productie ale HeidelbergCement in Romania. Evenimentul se desfasoara anual, simultan, la nivel global, in toate cele 40 de tari in care este prezent grupul german si are ca scop cresterea gradului de constientizare a riscurilor de accidentare si evitarea incidentelor severe.
La centrul de instruire SSM din Chiscadaga, judetul Hunedoara, vor avea acces nu doar angajatii proprii, ci si angajatii firmelor contractante, pentru a invata cum sa foloseasca in mod corect echipamentele si dispozitivele de protectie.
Centrul include doua zone de instruire:
- o sala pentru instruirea teoretica, dotata cu toata aparatura necesara;
- o zona pentru exercitii practice, unde sunt disponibile toate tipurile de echipamente de protectie si interventie utilizate in fabrica de ciment, inclusiv pentru acordarea de prim ajutor.
„Siguranta angajatilor nostri este principala prioritate pentru noi, de aceea, tinand cont si de specificul industriei in care activam cautam sa imbunatatim permanent masurile de prevenire si reducere a riscurilor de accidente la locul de munca. Inaugurarea acestui centru, pe care planuim sa il extindem si la celelalte fabrici din Romania, este inca un angajament al HeidelbergCement pentru asigurarea celei mai bune protectii la locul de munca pentru oamenii cu care lucram. Astfel, numarul beneficiarilor acestor centre de pregatire SSM ar urma sa se ridice in final la cateva mii de persoane anual, incluzand si angajatii firmelor contractante.”, a declarat dr. Florian Aldea, Presedinte - Director General al HeidelbergCement Romania.
Pe parcursul celor cinci zile dedicate promovarii securitatii si sanatatii la locul de munca, angajati HeidelbergCement Romania au participat la o serie de activitati de informare si instruire menite sa creasca gradul de constientizare asupra riscurilor de accidentare la locul de munca si a importantei respectarii stricte a normelor de securitate, respectiv a masurilor de preventie.
In afara lansarii centrului de la Chiscadaga, au mai fost derulate o serie de activitati, precum:
- organizarea de workshop-uri SSM pentru coordonatorii de activitati de la firmele contractante, care activeaza pe cele trei platforme de productie de ciment;
- derularea unei campanii de constientizare privind siguranta la volan, „Condusul preventiv salveaza vieti”, destinate soferilor de camion, angajati ai companiei sau ai contractorilor;
- promovarea initiativei globale a grupului HeidelbergCement „Amplasament curat/ amplasament sigur”;
- sesiuni educationale de promovare a securitatii si sanatatii la locul de munca in functie de specificul activitatilor desfasurate in fabricile de ciment, carierele, balastierele si statiile de betoane ale companiei
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19elmas_1octALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
hilti
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere