Agenda Constructiilor
Joi, 17 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HUNEDOARA: Noi investitii de 10 milioane euro finantare prin Programul Regio-POR
HUNEDOARA: Noi investitii de 10 milioane euro finantare prin Programul Regio-POR
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 07 Iun 2019 14:15
Cinci noi contracte de finantare prin Regio - Programul Operational Regional (RegioPOR) 2014-2020 au fost semnate la sediul Consiliului Judetean Hunedoara. Sunt proiecte in valoare totala de peste 10 milioane de euro - infiintarea Muzeului Civilizatiei Dacice la Orastie, modernizarea Ambulatoriului din municipiul Vulcan, realizarea unui centru social de zi pentru persoanele varstnice din orasul Aninoasa si reabilitarea termica a unui numar de sapte blocuri de locuinte din Vulcan si Hateg.
Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest si Primaria Municipiului Orastie, in parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, au semnat contractul de finantare pentru „Realizarea Muzeului Civilizatiei Dacice, cu reabilitarea si modernizarea strazilor de acces, in Municipiul Orastie”
Este o investitie in valoare totala de peste 5 milioane de euro, care prevede infiintarea unui nou muzeu al civilizatiei dacice in judetul Hunedoara, la Orastie, prin restaurarea, refunctionalizarea si dotarea cladirii de pe strada Nicolae Balcescu nr. 16 (Dp+P+2E, 2.862 mp suprafata desfasurata). Sunt prevazute: inlocuirea invelitorii imobilului, revizuirea sarpantei din lemn, refacerea finisajelor interioare si exterioare, refacerea instalatiilor electrice, sanitare si de incalzire, anveloparea planseelor, dotarea cu echipamente IT si cu mobilier etc. Muzeul va prezenta expozitii permanente de etnografie si arheologie - „Civilizatia Dacilor din Muntii Orastiei”, de icoane si de carte veche, precum si expozitii temporare.
Lucrarile vor conduce la imbunatatirea ofertei culturale si educationale a orasului si a judetului, dar si la imbunatatirea infrastructurii urbane, pentru ca o componenta importanta a proiectului se refera la reabilitarea si modernizarea strazilor din zona muzeului - parte carosabila, trotuare si semnalizare rutiera (0,534 km). Se va interveni pe strazile: Nicolae Balcescu (tronsonul 2), Nicolae Iorga, Ion Creanga si Cetatii.
De asemenea, a fost semnat contractul de finantare pentru modernizarea si dotarea cu echipamente medicale performante a Ambulatoriului din municipiul Vulcan. Vor fi izolati termic peretii exteriori ai cladirii de pe strada Nicolae Titulescu nr. 59 (P+3E, 1.581 mp suprafata construita), se va inlocui tamplaria existenta cu una termoizolanta, va fi izolat termic planseul peste ultimul nivel, vor fi reabilitate sistemul de incalzire si ventilare-climatizare, precum si instalatiile sanitare, vor fi montate panouri fotovoltaice si se vor inlocui instalatia electrica si sistemul de iluminat. Valoarea totala a proiectului este de 12.334.280,38 lei, din care 10.485.264,94 lei finantare nerambursabila. Durata de implementare - 32 de luni.
Proiectul de la Aninoasa are drept obiectiv prevenirea institutionalizarii persoanelor varstnice prin dezvoltarea infrastructurii locale de servicii sociale fara componenta rezidentiala. Este prevazuta reabilitarea unei cladiri care nu este utilizata in prezent si transformarea ei in centru de zi, de asistenta si recuperare, dar si de socializare si petrecere a timpului liber pentru varstnici. Va fi refacut imobilul de pe strada Uzinei nr. 1 (P+2E, 1.537 mp) prin termoizolarea fatadei, montarea de tamplarie termoizolanta, reabilitarea sistemului de incalzire si climatizare, dotarea cu mobilier si echipamente conform destinatiei, implementarea unui sistem de management pentru monitorizarea si controlul sistemului de incalzire/ preparare apa calda, monitorizarea consumurilor energetice etc. Valoarea totala a investitiei este de 4.334.472,88 lei, din care 4.247.783,31 lei fonduri nerambursabile.
In ceea ce priveste reabilitarea termica a blocurilor de locuinte, la Vulcan se va interveni la patru imobile - bd. Mihai Viteazu nr. 41, bl. 44, sc. A, B, C, D, E, str. Fantanelor nr. 1, bl. T (3 scari), bd. Mihai Viteazu nr. 10, bl. D5, sc. I si II, str. Nicolae Titulescu nr. 69A, bl. D9, sc.I si II. La Hateg, vor fi reabilitate termic trei imobile - str. Sarmisegetusa bl. 13A, Aleea Centralei bl. A3 si C1. Valoarea totala a celor doua proiecte de eficientizare energetica este de 7.898.474,61 lei, din care 3.999.450,97 lei bani nerambursabili. Un numar de 414 gospodarii vor beneficia de un consum redus de energie in urma realizarii lucrarilor.
Contractele au fost semnate de primarii unitatilor administrativ-teritoriale beneficiare, domnii Ovidiu-Laurentiu BALAN (Orastie), Gheorghe Ile (Vulcan), Marcel Adrian Goia (Hateg), Nicolae Dunca (Aninoasa), si de domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest, in prezenta domnului Mircea BOBORA, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareLicente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere