Agenda Constructiilor
Sambata, 08 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - LIBERTY finalizeaza achizitia activelor ArcelorMittal si intra in TOP 10 producatori
LIBERTY finalizeaza achizitia activelor ArcelorMittal si intra in TOP 10 producatori
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 01 Iul 2019 16:01
Liberty Steel, parte a GFG Alliance, companie detinuta la nivel global de Sanjeev Gupta, a incheiat achizitia de la ArcelorMittal a sapte fabrici de otel si a cinci centre de servicii in sapte tari din Europa.
Tranzactia de 740 de milioane de euro pozitioneaza Liberty in top 10 producatori de otel la nivel global, cu exceptia Chinei, cu o capacitate de laminare de peste 18 milioane de tone si acopera o gama larga de produse din otel. Aceasta este cea mai mare tranzactie intr-o singura transa realizata de GFG, in urma careia Alianta ajunge la un numar de aproximativ 30.000 de angajati in 30 de tari.
Cele sapte unitati, care au devenit astazi parte din Liberty, detin in total un numar de 14.000 de angajati si includ cele mai importante fabrici de otel din Ostrava in Republica Ceha si Galati in Romania, precum si laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) si doua fabrici in apropiere de Li├Ęge in Belgia. Centrele de servicii se afla in Franta si Italia.
Aceste unitati, cu o capacitate totala de laminare de peste zece milioane de tone pe an, furnizeaza otel pentru mai multe industrii cheie din Europa, printre care: sectorul de constructii si al produselor de infrastructura, industria automobilelor, industria aerospatiala, de energie, de echipamente industriale, de produse de consum si de materiale de constructii. Liberty Steel isi propune ca in urmatorii trei ani sa creasca cu aproximativ 50% vanzarile cu ajutorul acestor unitati de productie.
Dupa anuntul facut astazi, urmeaza o evaluare 100 de zile, timp in care Liberty Steel, in colaborare cu managementul local, sindicatele, clientii si furnizorii, va finaliza o analiza cuprinzatoare a fabricilor, pentru a explora oportunitatile de investitii si a dezvolta planuri detaliate ca sa stimuleze competitivitatea, sa extinda gama de produse si sa sustina cresterea vanzarilor. Pe termen mediu, Liberty va lua in calcul oportunitatea de a produce oteluri de o calitate superioara cu un profil de productie mai flexibil.
Ca parte a unei coalitii globale de companii industriale, aceste unitati de productie se alatura strategiei GREENSTEEL implementata de Liberty Steel si GFG, pentru a crea o afacere sustenabila din punct de vedere economic si de mediu, bazata pe metode de productie cu emisii scazute de carbon.
Sanjeev Gupta, presedintele executiv al GFG, a declarat: „Acesta este un pas foarte important pentru noi si un reper in evolutia GFG. Suntem extrem de mandri sa primim in familia GFG o echipa solida, inalt calificata si dedicata. Asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna pentru a crea un viitor promitator si sustenabil pentru industria noastra. Aceste fabrici vor juca un rol cheie in strategia noastra globala de a crea un business sustenabil in industria otelului, cu un lant valoric integrat, de la materie bruta la produse finite de inalta calitate, distribuite in piete competitive”.
Jon Bolton, directorul departamentului de dezvoltare globala al Liberty Steel a adaugat: „Aceste fabrici au o pozitionare strategica, operatiuni eficiente cu structuri de costuri competitive si intentionam sa capitalizam pe aceste baze prin investitii strategice, schimbari in profilul de productie si colaborari cu grupul nostru global”.
Grupul Liberty a fost consiliat cu privire la tranzactie de Wyelands Capital, divizia de servicii financiare a GFG Alliance, iar consultanta financiara a fost asigurata de Jefferies International Ltd.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19allbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere