Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MARAMURES: 400 de kilometri de drumuri judetene vor fi reabilitate in 2019 si 2020
MARAMURES: 400 de kilometri de drumuri judetene vor fi reabilitate in 2019 si 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 24 Apr 2019 14:20
Cel mai important proiect adoptat pentru Maramures si pentru maramureseni a fost cel privind bugetul de venituri si cheltuieli al judetului pe anul 2019, un buget care are in vedere continuarea investitiilor incepute, dar si demararea unor proiecte noi. Astfel, in 2019, pe langa faptul ca aproximativ 200 de kilometri de drumuri judetene vor intra in reabilitare, vor fi gandite proiecte pentru reabilitarea altor aproximativ 200 de kilometri de drum judetean. Totodata, au fost aprobate Ghidurile solicitantului pentru finantarea nerambursabila din bugetul judetului a programelor, proiectelor si actiunilor in domeniile cultura, religie, tineret si sport, sumele aprobate fiind mult mai consistente decat cele din 2018. Mai multi bani s-au alocat si institutiilor aflate in subordinea Consiliului Judetean Maramures, dar si tuturor celor care au aratat ca isi doresc sa reabiliteze cladirile pe care le au in administrare.
Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a subliniat ca, in 2019, fondul de rezerva a fost stabilit la suma de trei milioane de lei. Din acesti bani, in urma unui parteneriat care se va incheia cu Inspectoratul Scolar Judetean Maramures se doreste ca, pana la inceputul anului scolar 2019 – 2020, toate unitatile scolare din Maramures sa aiba toalete functionale in cladirile in care se desfasoara cursurile si sa fie desfiintate grupurile sanitare din curtile scolilor.
Sedinta a inceput prin votul dat in unanimitate pentru cele doua proiecte de hotarare care au privit acordarea titlului de Cetatean de Onoare Inaltpreasfintitului Parinte Iosif Pop, Mitropolitul Ortodox Roman al Europei Occidentale si Meridionale si Preafericitului Parinte Lucian Cardinal Muresan, Arhiepiscop Major al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica.
Alesii judeteni au votat pentru aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici in cazul a patru drumuri judetene
Alesii judeteni au votat si pentru utilizarea excedentului anual al bugetului Judetului Maramures, rezultat la incheierea exercitiului bugetar, pe anul 2018, dar si pentru repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru drumurile comunale, pe anul 2019. Totodata, s-a aprobat Bugetul de venituri si cheltuieli la Regia Autonoma „Aeroportul International Maramures”, pe anul 2019. Seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a precizat ca, Aeroportul primeste cei mai multi bani pentru investitii, pentru a putea sa achizitioneze toata aparatura necesara care sa permita aterizarea oricaror aeronave in Maramures, urmand sa fie realizat si gardul perimetral necesar.
S-a aprobat si Programul cultural prioritar al Judetului Maramures, pe anul 2019, semestrul I, dar si implementarea in parteneriat a proiectelor „Educatia incluziva – treapta spre viitor: de la scoala prietenoasa la comunitatea deschisa” si „Deschiderea si functionarea in teritoriu a filialei S.T.C. a Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2014-2020”. Proiectul „Impreuna vom reusi! - Salvarea copiilor cu risc de abandon scolar prin educatie incluziva” va fi depus spre finantare.
In cadrul sedintei s-au adoptat si principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectivele de investitii „Reabilitare DJ 188, Viseul de Jos (DN18) – Bocicoel - Bogdan Voda (DJ186)”, „Reabilitare DJ 186, Sector Vadu Izei – Oncesti – Nanesti - Barsana (DJ185)”, „Reabilitare DJ 182B, Sector Baia Mare (Int. Strada Europa) - Satu Nou de Jos – Catalina – Sacalaseni – Coas (Int. DJ 182C)” si „Reabilitare traseu de drumuri interjudetene DJ193, Sector (Ardusat, Int. DJ 108A - limita Judet Satu Mare) – DJ 108A, Sector (Int. DJ193 - limita Judet Salaj) Tronson DJ 108A, Sector (limita Judet Salaj – Int. DJ 108D)”.
Nu in ultimul rand s-a aprobat Organigrama si Statul de functii la Complexul Astronomic Baia Mare, dar si proiectul privind reorganizarea Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
Ubitech
viarom
MAKITA
concelex
leviatan
CDS
rigips
siniat
noark
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
theda mar
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander