Agenda Constructiilor
Marti, 15 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MFE: Semnare acord BEI pentru asistenta tehnica la constructia spitalelor regionale
MFE: Semnare acord BEI pentru asistenta tehnica la constructia spitalelor regionale
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 09 Iul 2019 16:30
Interventia ministrului Roxana Minzatu la Palatul Victoria, unde Ministerul Sanatatii a semnat un acord cu Banca Europeana de Investitii pentru asistenta tehnica necesara constructiei spitalelor regionale, finantata din fonduri europene: „Romanii au asteptari mari de la noi si de specialistii BEI in ceea ce priveste accelerarea procesului de depunere la Comisia Europeana, a aplicatiilor de plata pentru ceea ce reprezinta poate cel mai asteptat proiect - constructia celor 3 spitale regionale de urgenta din Iasi, Cluj si Craiova.
Dincolo de acest proiect deosebit de important pentru guvern si pentru cetateni, reprezint astazi aici Ministerul Fondurilor Europene pentru a da un mesaj de sprijin celor care activeaza in domeniu si ministrului Sorina Pintea - anume ca facem tot ce putem, din perspectiva finantarii, ca sectorul serviciilor medicale din Romania sa fie cat se poate de bine sprijinit financiar cu bani europeni atat in aceasta perioada de programare, cat si dupa 2020.
Avem in implementare contracte de finantare in valoare de 800 milioane euro, din care 360 reprezinta, de exemplu, investitii in ambulatorii. Alte 160 milioane euro investim in unitati primiri urgente (UPU), iar 350 milioane in programele nationale de screening si diagnostic precoce pentru principalele patologii pentru aceia care nu isi permit astfel de analize. Vreau sa il amintesc in acest context pe colegul nostru, Dl. Eugen Teodorovici, caruia i se datoreaza aceste proiecte.
Investim fonduri europene, de asemenea, in reabilitarea energetica a spitalelor, lucru care creeaza conditii mai bune pentru pacienti si, in multe cazuri, schimba cu totul fata spitalelor existente. In incheiere, doresc sa fac un apel la partenerii nostri de la BEI, sa desemneze cea mai buna echipa posibila, care sa ne sustina in efortul nostru comun de a pune bazele, cu ajutorul unor oameni harnici si priceputi, demararii si finalizarii constructiei mult asteptatelor spitale regionale”.
Acordul cu BEI a fost semnat la sediul Guvernului Romaniei, de ministrul Sanatatii, Dna. Sorina Pintea si de vicepresedintele BEI, Dl. Andrew McDowell.
Contractul de finantare pentru proiectul Intarirea capacitatii Ministerului Sanatatii de a pregati si implementa proiectele Spitalelor Clinice Regionale de Urgenta din Craiova, Iasi si Cluj a fost semnat de reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene si Ministerului Sanatatii - beneficiarul proiectului.
Printr-un astfel de proiect, a carui valoare este de aprox. 78 milioane lei, expertii Bancii Europene de Investitii vor asigura, alaturi de personalul Ministerului Sanatatii, asistenta tehnica pe parcursul derularii proiectului, in scopul obtinerii urmatoarelor rezultate:
- elaborarea caietelor de sarcini pentru serviciile si lucrarile necesare implementarii proiectelor celor 3 spitale regionale;
- lansarea procedurilor de achizitie aferente si derularea lor;
- realizarea aplicatiilor de finantare aferente acestor proiecte;
- dezvoltarea cadrului procedural pentru implementarea cu succes a proiectelor care vizeaza cele 3 spitale;
- instruirea personalului echipei de implementare pentru buna gestionare a proiectelor.
 
Licente bimghid_proiectareACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere