Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MFP vizeaza realizarea rectificarii bugetare si constructia bugetului pentru 2020
MFP vizeaza realizarea rectificarii bugetare si constructia bugetului pentru 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Nov 2019 13:35
Agentia de rating Fitch a reconfirmat atat calificativul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung si scurt in valuta si in moneda locala, cat si perspectiva stabila.
Decizia agentiei este sustinuta atat de nivelul moderat al datoriei publice, care este mult inferior nivelului de 40% al tarilor din aceeasi categorie de rating cu Romania “BBB”, dar si de evolutia pozitiva a PIB-ului pe cap de locuitor si a indicilor dezvoltarii umane, care se situeaza la niveluri superioare fata de tarile comparabile. De asemenea, un factor pozitiv il reprezinta soliditatea sectorului bancar, care inregistreaza niveluri ridicate de capitalizare si de lichiditate.
"In perioada imediat urmatoare eforturile la nivelul Ministerului Finantelor Publice se vor concentra pe realizarea rectificarii bugetare si constructia bugetului pentru anul 2020, demersuri pe care le consideram absolut necesare pentru intarirea stabilitatii la nivel macroeconomic." , precizeaza Florin Citu, ministrul Finantelor Publice.
Principalii factori care ar putea conduce individual sau colectiv la imbunatatirea ratingului de tara sunt: diminuarea riscurilor privind stabilitatea la nivel macroeconomic si imbunatatirea credibilitatii politicilor macroeconomice, implementarea consolidarii fiscal-bugetare care ar influenta pozitiv traiectoria pe termen lung a ponderii datoriei publice in PIB, precum si imbunatatirea sustinuta a finantelor externe.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
siniat
quadratum
theda mar
ness project
MAKITA
EDIT-Structural
CDS
leviatan
Acvatot 2019
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
strabag nivel 1
noark
concelex

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander